Yleensä eron jälkeen päädytään yhteishuoltajuuteen, eikä miehen enää voi sanoa olevan heikoilla huoltajuuden suhteen.
Miessakit ry:n raportin mukaan miehet ovat huolissaan lastensa hyvinvoinnista eron hetkellä, ja kokevat myös epätasa-arvoista kohtelua viranomaisten ja auttajien taholta.
Lue myös: Isä puhuu sittenkin! Nuoret ovat kyllästyneet stereotyyppiseen jurottajamiehen malliin: "Moni kaipaa myös hellyyden näyttämistä"
Ero aiheuttaa pelkoa esimerkiksi sen suhteen, saako mies tavata lastaan eron jälkeen, kuvaa Miessakit ry:n kehittämis- ja koulutuspäällikkö Joonas Kekkonen. Enää ei voida sanoa, että mies olisi heikoilla huoltajuuden suhteen.
– Huoltajuuden kanssa ei onneksi [voi sanoa näin], Miessakit ry:n erotyöntekijä Christer Nuutinen sanoo.
Yleensä eron jälkeinen lähtötilanne on yhteishuoltajuus.
– Huoltajuuttahan on hyvin vaikea muuttaa tai haastaa, Nuutinen sanoo.
– Miehellä usein ensipuhelussa on huolena, jos on paha riitatilanne, ex-puoliso on voinut uhata tällä: minä otan yksinhuoltajuuden. Tilanne ei onneksi ole ihan näin suoraviivainen, Nuutinen sanoo.
Jos nainen uhkaa erossa "ottaa yksinhuoltajuuden", voiko niin todella tapahtua? Miten vanhemmuuden voi menettää? Mitä miehen vanhemmuudelle tapahtuu eron myötä? Katso koko keskustelu yllä olevalta videolta.
Lue myös: Taakka, jota moni mies kantaa suhteessa usein yksin: "Moni kokee tehtäväkseen olla peruskallio, joka ei horju"
Katso myös: Tästä syystä ero tulee miehelle usein yllätyksenä
5:33