Jyrki Sukula suitsuttaa innovatiivisuuden nimeen. Huomenta Suomessa tv-kokkina aloittanut mies tekee kesällä paluun Maikkarille Suomalainen menestysresepti -ohjelman myötä.
Pitkän linjan huippukokki ja yrittäjä Jyrki Sukula tekee paluun Maikkarille, kun miehen luotsaama Suomalainen menestysresepti -ohjelma nähdään kesällä MTV3-kanvalla.
Sukulan mukaan resepteissä mennään vuosi vuodelta eteenpäin.
– Nopealla silmäilyllä näkee, että jälleen loikka eteenpäin. Vaikeina aikoina suomalaisista kaivetaan aika paljonkin innovatiivisuuta ja ongelmaratkaisukykyjä, Sukula toteaa MTV Uutisten haastattelussa.
Lue myös: Jyrki Sukulan luotsaama Suomalainen Menestysresepti nähdään Maikkarilla!
Sukulalla on käynnissä juhlavuosi, sillä hänellä on takana neljäkymmentävuotinen ura kokkina. Italiassa viinitilaa pyörittävä ja Helsingissä monen ravintolan ravintoloitsijana toimiva Sukula muistelee uransa alkuaikoja ja kanavalle paluuta lämmöllä.
– 90-luvun alussa aloitin Huomenta Suomessa kokkina. Olin siellä varmaan 15 vuotta putkeen, mies muistelee
– Paluun suhteen on hyvät fiilikset, tv-työ on ollut niin pitkään osa mun tekemistä, väkisinkin pienillä markkinoilla ympyrä sulkeutuu aina välillä.
Viime kaudella menestysreseptiksi voittajaksi valittiin turkulaisen Rostenin leipomon Rostis. Kyseessä on karjalaisia perinteitä heijasteleva piirakka: ruiskuoren sisään kätkeytyy riisipuuro- ja munatäyte.
Menestysreseptissä painotetaan eritoten innovatiivisuuteen. Voiton jälkeen Rostiksen ympärillä heräsi kuitenkin keskustelua siitä, että onko kyseessä uusi tuote, kun samantapaista piirakkaa on tehty Savossa jo pitkään.
– Kuinka niin ruokainnovaatio? Eihän se pidä paikkansa! Näitä piirakoita on leivottu Savossa ainakin vuosikymmeniä taikka vuosisatoja, MTV:n lukija Ina Liljeström totesi.
Lue lisää: Suomalainen menestysresepti -voittaja onkin jo keksitty aiemmin? Inan kuvatodiste kyseenalaistaa väitteen "uudesta ruokainnovaatiosta" – näin Rostenilta vastataan
Sukula painottaa innovatiivion nimeen.
– Se, että se on runona tai sanoina pöytälaatikossa, niin se ei ole vielä hitti, Sukula toteaa.