Punalapputuotteet ovat nyt suosittuja Suomessa, mutta ostetaan niitä maailmallakin. Italiassa asustava kokki Jyrki Sukula kertoo, millaiset punalapputuotteet myyvät saapasmaassa kuin häkä.
Suomalainen menestysresepti -ohjelmassa luodaan jälleen uusia ruokahittejä kaupan hyllyille. Ohjelman tuomarit, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho sekä kokki Jyrki Sukula kertoivat aiemmin MTV Uutisten haastattelussa, mitä hittituotteeksi nouseminen oikein vaatii.
Italiassa eriskummallisia punalapputuotteita
Kysyimme Italiassa asustavalta keittiömestari Sukulalta samalla myös hieman suomalaisten ja italialaisten ruokakauppojen eroista. Kuten aiemmin olemme kertoneet, niin sanotut punalapputuotteet ovat suuressa suosiossa Suomessa, ja ruoan hinnan nousun vuoksi niiden suosio vain kasvaa.
Onko Italiassa vastaavanlaista käytäntöä hävikkiuhan alla oleville tuotteille ruokakaupoissa?
– Kyllä ne punalapputuotteet täällä tunnetaan, mutta ne ovat aika omanlaisiaan. Luulen, että Suomessa eivät sellaiset punalapputuotteet menisi kaupaksi, Sukula kertoi MTV Uutisille.
Vaikka tietyt punalapputuotteet ovat Italiassa Sukulan mukaan todella omalaatuisia, ne myyvät kuin häkä ja menevät kaupaksi erityisesti vanhemmalle väestölle.