Kokkisodan kuudennessa jaksossa vieraina Kalle Palander ja Paula Noronen.
Kokkisota-sarjan kuudennessa jaksossa matkataan Kreikasta Tornioon. Kokkisodassa taistellaan sanan säilällä, kun keittiöön saapuvat kirjailija Paula Noronen ja ex-alppihiihtäjä Kalle Palander. Kape Aihinen kohtaa moussakan ja Harri Syrjänen kansallisaarteen.
Katso jakson reseptit!
Pikatehtävä: Villiä ruokaa fine dining
Raaka-aineet: hamppu snacks, ketunleipä, villisian sisäfilee, raakasuklaa, tyrnimehu
Punainen keittiö: Suklaa-hamppupaneroitua villisikaa, tyrni-dijonkastiketta ja marinoitua ketunleipää
Suklaa-hamppupaneroitu villisika
200 g villisian sisäfileetä
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna
50 g hamppu snacksejä
0,5 dl raakasuklaanibsejä
½ valkosipuli kuorineen
Tuoreet oksat rosmariinia ja timjamia
Aja hamppu snacksit ja raakasuklaanibsit blenderillä hienoksi. Kaada vehnäjauhoja lautaselle, lisää 1 tl suolaa. Riko kananmunan rakenne laakeassa astiassa. Paneroi filee kierittelemällä se ensin vehnäjauhoissa, sitten rikotussa kananmunassa ja lopulta hamppu-suklaaseoksessa. Paista kypsäksi (sisälämpö 58c) voissa pannulla puolitetun valkosipulin, rosmariinin ja timjamin kanssa.
Tyrni-dijonkastike
1 dl tyrnimehua
1 dl creme fraichea
1 rkl sileää dijon-sinappia
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
Marinoidut ketunleivät
20 g ketunleipiä
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
Suolaa maun mukaan
Chili flakesejä maun mukaan
Reilusti tuoretta hienonnettua persiljaa
Sekoita ketunleipää lukuun ottamatta muut ainekset yhteen marinadiksi. Lisää ketunleivät juuri ennen tarjoilua.
Vihreä keittiö: Paneroitu villisika tyrnikastikkeella, Hamppu-tyrnimousse
Paneroitu villisika tyrnikastikkeella
200 g villisian sisäfileetä
50 g raakasuklaanibsejä
0,5 dl korppujauhoja
50 g voita
½ valkosipuli
Aja blenderissä hienoksi muruksi raakasuklaanibsit ja korppujauhot. Kuorruta villisika seoksella. Laita kuumalle pannulle voi sulamaan ja lisää liha kun voi on hieman saanut väriä. Lisää pannulle leveyssuunnassa puolitettu valkosipuli. Tarjoile annos tyrnikastikkeen kera ja koristele annos ketunleivillä.
Tyrnikastike
1 dl tyrnimehua
1 rkl chili flakesejä
2 rkl lihafondia
1 rkl hunajaa
0,5 dl raakasuklaanibsejä
Suolaa maun mukaan
Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi suklaanibsit pois ennen tarjoilua.
Hamppu-tyrnimousse
2 dl kermaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl tyrnimehua
1 tl sitruunamehua
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja sekoita muut aineet vaahtoon. Aseta moussea hamppusnacksien väliin kokoamalla pieniä torneja.
Punainen joukkue: Päätehtävä
Raaka-aineet: munakoisosäilyke (moussaka), oliiveja, mustekalan lonkero, ouzoa, makaronisäilyke, valmis suklaamoussejauhe
Mustekalaa kahdella tapaa ja suklaapyree
Mustekalaceviche
1 mustekalan lonkero
3 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
Poista mustekalan nahka ja leikkaa lonkero pieniksi paloiksi. Mausta soijakastikkeella ja oliiviöljyllä.
Mikäli mustekalasta haluaa oikein mureaa, se kannattaa esikeittää noin 40 minuuttia ja sitten valmistaa haluamallaan tavalla.
Yrttisalaatti
1 pieni sipuli
3 oksaa basilikaa
1 rkl valkoviinietikkaa
loraus oliiviöljyä
mustapippuria maun mukaan
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, sekoita basilika ja sipuli, lisää viinietikka ja öljy, hieman mustapippuria.
Rapea mustekala
1 mustekalan lonkero
2 dl rypsiöljyä
Suolaa maun mukaan
Poista mustekalan nahka ja leikkaa lonkero suupaloiksi. Sivele mustekaloille öljyä ja friteeraa palat Airfryerissa 200 asteessa 10-15 minuuttia TAI kuumenna öljy kattilassa 150 asteeseen ja friteeraa mustekalat, kunnes kypsiä. Mausta suolalla. Tarjoa mustekala cevichen päällä. Levitä suklaapyreetä annoksen ympärille. Koristele yrttisalaatilla.
Suklaapyree
1 dl maitoa
0,5 dl valmista suklaamoussejauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl chili flakesejä
1 rkl hunajaa
1 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
Aja kaikki ainekset hienoksi kastikkeeksi blenderillä tai sauvasekoittimella.
Vihreä joukkue: