Kreml julkaisi Suomea mustamaalaavan tekstin: "Helsinki hautoo hirvittäviä suunnitelmia"

Propagandakirjoituksessa kutsutaan Suomen jatkosodan aikaista sotilasjohtoa natseiksi ja varoitetaan Suomen "uusista hirvittävistä suunnitelmista".

Venäjän federaation turvallisuusneuvosto julkaisi virallisilla sivuillaan torstaina laajan mustamaalauskirjoituksen Suomesta.

Neuvosto toimii Venäjän presidentti Vladimir Putinin alaisuudessa.

Artikkelissa maalataan kuvaa Venäjällä taistelleista suomalaisista natseina ja väitetään, että Suomi suunnittelisi slaavien tuhoamista.

Tekstin kirjoittajaksi on merkitty entinen Venäjän sisäministeri Rashid Nurgaliev, joka toimii nykyisin turvallisuusneuvoston ensimmäisenä apulaispääsihteerinä.

Seuraavana päivänä kirjoituksen julkaisusta Venäjän Karjalan pääkaupungissa Petroskoissa vietettiin jatkosodan aikaisen suomalaismiehityksen päättymisen 80-vuotisjuhlaa.

Suomalaiset kuvataan natseina

Kirjoitus väittää, että Venäjällä jatkosodan aikaan olleet suomalaismiehittäjät suunnittelivat Karjalassa "ennennäkemättömän kansanmurhan".

Kyse oli kirjoituksen mukaan kansanmurhasta, kun Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö Carl Gustaf Emil Mannerheim määräsi leirejä Itä-Karjalaan syksyllä 1941.

Asiasta on kirjoittanut Suomessa muun muassa historiantutkija Osmo Hyytiä teoksessaan sota-ajan Itä-Karjalasta.

Nurgalievin nimissä julkaistun kirjoituksen mukaan "Suomalaiset natsit" eivät rakentaneet kaasukammioita tai järjestäneet joukkomurhia, mutta tappoivat ihmisiä tarkoituksellisesti tekemällä elinoloista leireillä sietämättömiä.

Tekstin mukaan asiakirjat ja todistajien lausunnot ovat pakottaneet Venäjää tarkentamaan nyt käsitystään suomalaisista.

Kirjoituksen mukaan Venäjällä olisi aloitettu tutkinta Suomen toimista Karjalan miehitetyllä alueella vuosina 1941–1944.

"Helsinki hautoo hirvittäviä suunnitelmia"

Kirjoitus väittää myös, että kaikista Suomen tekemistä hirveyksistä huolimatta, Venäjä on yrittänyt säilyttää ystävälliset suhteet Suomeen.

– Lähes kahdeksan vuosikymmenen ajan olemme kirjoittaneet uutta historiaa suomalais-venäläisistä suhteista, jotka perustuvat ymmärrykseen ja molemminpuoliseen hyötyyn. Uskoimme kestävän rauhan ja ystävyyden palauttamiseen maiden välille, kirjoitus maalailee.

Venäjä iski verisesti kerrostaloon Dniprossa 0:58
Katso myös: Venäjä jatkaa hyökkäyssotaansa Ukrainassa. Näin se iski verisesti asuinkerrostaloon eilen Dniprossa.

Suomi liittyi kirjoituksen mukaan sotilasliitto Natoon Yhdysvaltojen ja Britannian painostuksesta, ja Venäjän aggressio oli liittoutumiselle pelkkä "tekosyy".

– Helsinki pyrkii kaikin voimin Washingtonin ja Lontoon käskystä lyömään kiinni Pietari Suuren raivaaman "ikkunan Eurooppaan". Se laskee revanssin varaan ja liittyy venäläisvastaisiin liittoumiin. 

Kirjoituksessa lietsotaan suoranaista pelkoa suomalaisia kohtaan.

– Helsinki hautoo uusia hirvittäviä suunnitelmia slaavien tuhoamiseksi ja tukee siksi Kiovan uusnatsistista hallintoa. Se sallii itselleen provosoivan ja epäinhimillisen retoriikan Venäjän kansalaisia kohtaan, propagandakirjoituksessa sanotaan.

Kirjoituksen mukaan presidentti Alexander Stubb on vaatinut ydinaseita Suomeen.

Todellisuudessa Stubb on kertonut kannattavansa sitä, että ydinaseiden liikuttaminen Suomen maaperällä mahdollistettaisiin esimerkiksi Naton harjoituksia varten.

Venäjän johto on välittänyt myös Ukrainasta systemaattisesti viholliskuvaa, jolla maa on oikeuttanut hyökkäyssotansa Ukrainaan.

Kirjoituksesta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat