Laura Huhtasaaresta ja Krista Kiurusta tehtiin rajua pilkkaa Porissa – "En minäkään täällä olisi"

Laura Huhtasaari ja Krista Kiuru saivat kovaa kyytiä Porissa SuomiAreenassa, kun heidät istutettiin yleisön eteen kuuntelemaan heihin kohdistuvia herjoja ja pilkantekoa. He saivat tilaisuuden roustata toisiaan myös itse.

Porin kesäillassa raikasi, kun poliitikot nauroivat itselleen ja toisilleen eilen tiistaina.

SuomiAreena Roast -tapahtumassa olivat lavalla kirjailija ja koomikko Antto Terras, kriminologian kokemusasiantuntija ja entinen rikoksesta tuomittu moottoripyöräkerholainen Mika ”Immu” Ilmén ja juontaja Esko Eerikäinen sekä kansanedustajat Laura Huhtasaari (ps.) ja Krista Kiuru (sd.).

"Sinusta tulisi Porin Ässille ihan loistava maalivahti"

Huhtasaari sai kuulla naljailua muun muassa maahanmuuttajavastaisuudestaan ja oikeistolaisuudestaan.

– Laura vaatii koko ajan kovempia rangaistuksia (rikollisille), ja jos hän saisi päättää, en minäkään täällä olisi, vaan lusimassa suljetulla osastolla. Toisaalta jos Krista saisi päättää, Laura olisi minun kaverinani siellä, Ilmén veisteli.

– Sinusta tulisi Porin Ässille ihan loistava maalivahti. Kun sinä olisit molarina, häkkiin ei livahtaisi yksikään musta.

Myös Esko Eerikäinen paneutui kommentissaan Huhtasaaren ulkomaalaisvastaisuuteen.

– Kesä on sinulle raskasta aikaa, koska ihmiset ruskettuvat, Eerikäinen vinoili.

Kiurun mukaan Huhtasaari haluaa olla kaikessa niin oikealla, että ajaa autoakin pelkääjän paikalta.

– Ei tarvitse istua vasemmalla. Olet niin oikealla, että Jussi Halla-ahokin alkaa näyttää kommunistilta, Kiuru hauskuutti.

"Joka tällaista väittää, saa v***tu turpaansa"

Porilaissyntyinen Kiuru sai asteen verran lempeämpää kohtelua – ainakin aluksi.

– Pori on tutkimusten mukaan Suomen väkivaltaisin kaupunki. Kysyin Kristalta tästä. Hän veti seinäkiiston siihen ja sanoi, että ei todellakaan pidä paikkaansa, ja joka tällaista väittää, "saa v***tu turpaansa", Ilmén väitti Kiurun todenneen.

Huhtasaari kutsui Kiurua eduskunnan Pikku Myyksi, jota ei kutsuta koskaan mihinkään juhliin, mutta joka siitä huolimatta niihin tulee.

Hän myös pohti, harmittaako Kiurua, että korona on ohi ja ihmiset saavat kulkea vapaana. Huhtasaari viittaisi Kiurun vaatimiin "ylimitoitettuihin" koronatoimiin.

"Jos oppii nauramaan itselleen, hauskuus ei lopu ikinä"

Kansanedustajat sanoivat tapahtuman jälkeen, että roustaus ei jättänyt haavoja.

– Ajattelin jotenkin, että tämä olisi kamalaa, mutta tämä oli ihan kiva, Huhtasaari vakuutti.  

– Jos oppii nauramaan itselleen, hauskuus ei lopu ikinä. Minä en välttämättä osaa nauraa itselleni paljon, mutta jonkin verran, Huhtasaari totesi ja nauroi.

Kiuru kuvaa porilaisia "kettuilun suomenmaistereiksi".

– Siinä suhteessa meillä (porilaisilla) ei ole hätää; me on harjoiteltu tätä syntymästä asti.

– Meillähän mielellään kysytään, että ”ekssääkkään oo viäl kuollu”. Se on hyvätahtoinen huomautus siitä, että hengissä näytät olevan. Tämä roast ei ole huonompi konsepti nimenomana Porissa, koska meillä on totuttu siihen, että aika suoraan sitä tekstiä tulee.

Lue myös:

    Uusimmat