Lauri Markkanen pääsemässä nauttimaan NBA:n poikkeuksellisesta virityksestä

NBA-koripalloliigan vuosittainen tähdistöviikonloppu eli All Star -tapahtuma järjestetään ensi viikon viikonloppuna Indianapolisissa, ja luvassa on jotain ennenkokematonta ja -näkemätöntä. 

Liiga nimittäin kertoi, että osa viikonlopun kilpailutapahtumista käydään lasin päällä, ensimmäisen kerran liigan historiassa.

Viikonlopun julkkisottelu, taitokisa, kolmen pisteen heittokisa, donkkikisa ja Stephen Curryn ja Sabrina Ionescun välinen "mies vastaan nainen" -heittokisa käydään turvalasisella, "täysin videoidulla led-kentällä". Kentässä on nähtävissä esimerkiksi reaaliaikaisia ottelutilastoja, uusintoja pelitapahtumista ja erilaisia animaatioita.

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on käyttänyt moista kenttää tapahtumissaan hyväksyttyään sen huipputason kilpailuihinsa vuonna 2022. Nyt NBA:kin ottaa sen käyttöönsä. Toki viikonlopun päätapahtuma eli tähdistöottelu liigan parhaiden pelaajien kesken pelataan tutulla puuparketilla.

Tähdistöottelu jää tänä vuonna väliin Utah Jazzin suomalaistähdeltä Lauri Markkaselta, mutta Markkanen saatetaan hyvinkin nähdä Indianapolisissa koripallo kourissaan. Athletic-sivuston NBA-toimittaja Shams Charania raportoi maanantaina viestipalvelu X:ssä lähteisiinsä nojaten, että Markkanen on mukana kolmen pisteen heittokisassa.

Tähdistöottelu pelataan paikallista aikaa sunnuntaina 18. helmikuuta. Kolmoskisa on ohjelmassa päivää aiemmin, kuten myös taitokisa, donkkikisa ja Curryn ja Ionescun heittokisa.

Lue myös:

    Uusimmat