Leskimiehen treffit venyivät viikoksi ja maksoivat yli 50 000 euroa – "Herroilla oli erinomaiset puhelahjat"

Leskimies pani seuranhakuilmoituksen ja sai siihen vastauksen. Treffeille ilmaantui kuitenkin yhden sijaan kaksi naista. Tästä alkoi päivien automatka, jonka aikana mies menetti rahansa.

Alun perin reissun naisten matkassa piti olla lyhyt. Mutta pian seurueeseen liittyi naisten tuntemia miehiä, leskimiehen treffikumppani sai muka koronan ja seurue lähti koronatesteihin.

Vajaan viikon aikana matkaseura vaihtui, samoin paikkakunnat. Seurue oli jatkuvasti matkalla koronatesteihin, joissa kukaan ei kuitenkaan missään vaiheessa käynyt.

– Minulla annettiin koko ajan alkoholia ja miehet työnsivät koko ajan minulle olutta ja viinaa, leskimies kertoi myöhemmin poliisille.

Seurueen miehet lainasivat leskimiehen puhelinta. Jostakin syystä leskimiehelle hankittiin uusi puhelin sekä liittymä ja hänet puhutettiin käymään pankissa hakemassa verkkopankkitunnukset.

Samalla leskimiehen uuteen puhelimeen asennettiin verkkopankkisovellus. 

"Etkö sinä luota meihin"

Jossain vaiheessa leskimies pyysi saada jäädä pois kyydistä. Mutta seurue sai miehen jäämään tarjoamalla lisää alkoholia ja kutsumalla naisia pitämään hänelle seuraa.

– Eikö me olla oltu reiluja sinua kohtaan. Kaikki on maksettu. Etkö sinä luota meihin, leskimies kuvaili seurueen miesten hokeneen hänelle automatkan ajan.

– Reissu oli ihmeellinen, kun koko ajan piti siirtyä. Herroilla oli erinomaiset puhelahjat. Aina oli selitys kaikkeen

Seurue ajeli paikkakunnalta toiselle. Vajaan viikon aikana he kävivät Keiteleellä, Mikkelissä, Imatralla, Ähtärissä, Ristiinassa, Tampereella ja Alavudella.

Leskimies ei huomannut, mitä seurue puuhasi hänen selkänsä takana. Ei sitäkään, että miehet kähvelsivät jatkuvasti hänen pankkikorttinsa. Puhelintaan hän pyysi välillä takaisin, mutta sitten miehet tarvitsivat sitä taas "lainaan".

– Lopetin juomisen viimeisenä päivänä, koska arvasin, että nyt ei ole kaikki kunnossa.

Leskimies soitti pojalleen, joka kertoi, että hänen tililtään oli kadoksissa valtava summa rahaa.

Yli 50 000 euron vahinko

Koko totuus seuranhakuilmoituksesta alkaneesta automatkasta paljastui poliisin esitutkinnassa. 

Seurue oli käyttänyt leskimiehen pankkitiliä ja korttia kuin omaansa. He olivat nostaneet leskimiehen Visa-kortin luottorajaa, rampanneet nostamassa hänen rahojaan pankkiautomaatilla ja hakeneet miehen nimiin useita lainoja.

Leskimiehen tililtä oli kadonnut kaikkiaan 12 140 ja lisäksi hänen korttinsa Visa-puolelta oli nostettu 10 940.

Lainoja hänen nimiinsä oli haettu 80 965 euroa, joista luottoyhtiöt olivat ehtineet maksaa leskimiehen tilille yli 30 000 euroa.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 45- ja 35-vuotiaat miehet puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta ja 31-vuotiaan miehen puoleksitoista vuodeksi vankeuteen. Hänen syykseen oikeus katsoi törkeän maksuvälinepetoksen, kaksi törkeän petoksen yritystä, petoksen ja petoksen yrityksen.
 

Lue myös:

    Uusimmat