Liukenetko sinäkin paikalta, jos satut kolhaisemaan pysäköityä autoa? Lain mukaan se on täysin sallittua

Tuoreen kyselyn mukaan lähes puolet suomalaisista on joskus saanut pysäköityyn autoonsa mysteerikolhun. Reilu autoilija kuitenkin jättää yhteystietonsa osuessaan toisen autoon parkkipaikalla.

Pysäköinnin yhteydessä syntyvät kolhut ovat varsin yleisiä. Kolarikorjaamo Autoklinikan teettämä kyselytutkimus paljastaa, että livahtaminen pois kolhupaikalta on yleistä Suomessa.

Jopa 44 prosenttia kyselyyn vastanneista autoilijoista kertoo, että heidän parkissa ollutta autoaan on kolhittu eikä syyllinen jättänyt yhteystietojaan paikalle. 12 prosenttia taas kertoo, että heidän autoaan kolhinut kuljettaja jätti reilusti tietonsa.

Noin kolmanneksen vastaajista autoa ei ole kyselyn mukaan koskaan kolhittu parkissa.

Kaksi prosenttia vastanneista myöntää puolestaan itse kolhineensa joskus kanssa-ajajan autoa ja poistuneensa paikalta jättämättä yhteistietojaan. Joka kymmenes kertoo kolhutilanteissa jättäneensä yhteystietonsa, ja useampi kuin joka toinen ei ole koskaan kolhinut toisen parkkeerattua autoa.

– Vaikka 85 prosenttia suomalaisista uskoo, että yhteystietojen jättäminen tai poliisille ilmoittaminen on parkkipaikkakolhun sattuessa pakollista, lakiin kirjoitettu itsekriminointisuoja sallii syyllisen poistumisen kenellekään tapahtuneesta kertomatta, kertoo Autoklinikan myyntijohtaja Pentti Oksanen.

– Kehotamme kuitenkin kaikkia reiluun ja vastuulliseen toimintaan. Jos kolahtaa, jätä yhteystietosi.

Lähde: Autoklinikka

Lue myös:

    Uusimmat