Katso Kaappaus keittiössä -sarjan neljännen jakson reseptit.
Kaappaus keittiössä -kauden neljänneesä jaksossa Maarit ja Topi huolehtivat pienen poikansa ruokavaliosta, mutta oma lautasmalli oli kaukana suosituksista.
Topi korvasi aterioita kahvilla eikä raskaana oleva Maarit syönyt kasviksia, vaan nappaili pitkin päivää välipaloja. Alla olevien reseptien avulla Aihinen yritti saada perheen innostumaan ruuanlaitosta!
Fenkoli-omenasalaatti
2 omenaa
½ fenkoli
½ sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä
loraus valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
tuoretta rakuunaa
Kuori omenat ja poista niistä sisus. Halkaise myös fenkoli ja poista siitä kova kanta.
Viipaloi fenkoli sekä omena mahdollisimman ohuesti ja lisää kulhoon.
Marinoi sitruunamehulla, oliiviöljyllä, valkoviinietikalla, suolalla ja pippurilla
Silppua mukaan tuoretta rakuunaa.
Tomaatti-basilikasalaatti
3 tomaattia
1 purjo
sitruunamehua
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
Pilko tomaatit isoiksi paloiksi ja viipaloi purjo ohuesti. Lisää kulhoon. Marinoi salaatti sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Silppua mukaan tuoretta basilikaa.
Kirkas coleslaw
½ varhaiskaali
2 porkkanaa
½ dl valkoviinietikkaa
1,5 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
Kuori porkkanat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös puolikas kaali mahdollisimman ohuesti. Lisää ainekset kulhoon.
Marinoi coleslaw valkoviinietikalla, rypsiöljyllä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Marinadi saa olla melko hapokas sillä sen maku pehmenee, kun se imeytyy. Anna salaatin vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Voit tehdä salaattia isomman annoksen kerralla, se säilyy hyvin jääkaapissa useammankin päivän.
Paistettu varhaiskaali
½ varhaiskaali
voita paistamiseen
currya
suolaa
Leikkaa kaali isoiksi lohkoiksi. Sulata pannulla nokare voita ja paista kaalia miedolla lämmöllä.
Mausta currymausteella ja suolalla. Tarjoile kun kaali on hieman pehmentynyt pannulla ja saanut kauniin värin pintaan.
Pihvin paisto pannulla
n. 150 g härän sisäfilettä per syöjä
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
Muista ottaa liha huoneenlämpöön ajoissa ennen paistamista!
Mausta pihvi suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
Lisää nokare voita kuumalle pannulle ja kun voi lakkaa vaahtoamasta, lisää pihvi pannulle.
Kun neste alkaa tihkua pinnalla, käännä. Kun sama tapahtuu myös toisella puolella, nosta pihvi pois pannulta ja kääri folioon vetäytymään.
Kaurapuuro
2 annosta
2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl täysmaitoa
2,5 dl vettä
suolaa
voita
Kiehauta vesi ja lisää kaurahiutaleet.
Lisää hetken päästä maito ja mausta puuro hyvin suolalla ja voilla.
Kanan paisto Airfryerissa
kanan maustamaton rintafile
suolaa
mustapippuria
Mausta kanan rintafile molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
Aseta rintafile air fryeriin ja paista 185 asteessa noin. 8 min.
Lämmin pastasalaatti
4 annosta
2 pientä paprikaa
4 tomaattia
2 sipulia
200 g fetajuustoa
200 g pastaa
kourallinen tuoretta oreganoa
Kuori sipulit ja pilko kaikki vihannekset isoiksi paloiksi. Pyörittele öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja paahda uunissa 200 astetta noin 30 min.
Keitä tällä aikaa pasta hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
Silppua tuoreita yrttejä ja murenna fetajuusto.
Kun vihannekset ovat paahtuneet sekoita ne pastan joukkoon ja viimeistele salaatti tuoreilla yrteillä sekä fetajuustolla. Nauti!
Herkkusienimuhennos
4 annosta
6 herkkusientä
1 salottisipulia
1-2 tl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
Kuori sipulit ja viipaloi ohuesti. Pilko sienet.
Lisää nokare voita pannuun ja kun voi lakkaa vaahtoamasta lisää sienet ja sipulit pannulle. Paista kuumalla. Lisää joukkoon vehnäjauhoja ja kermaa.
Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuhan paisto
2 annosta
300 g kuhafileitä
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
Lisää nokare voita kuumalle pannulle ja kun voi lakkaa vaahtoamasta, lisää kuhafileet pannulle. Paista fileitä molemmin puolin 2-3 minuuttia.
Keitetyt perunat
varhaisperunaa
suolaa
ruukku tuoretta tilliä
Kiehauta vesi ja suolaa vesi hyvin. Lisää perunat kiehuvaan veteen, mieluiten kuorineen.
Lisää veteen myös reilusti tilliä.
Keitä noin 20-25 min kunnes perunat ovat kypsiä.