Meteorologin kylmäävä arvio pääsiäisen säästä: "Jos on virpojia liikkeellä, niin saa pitää lapaset kädessä"

Kuukausiennusteen mukaan tulevan pääsiäisen sää on vaihteleva ja epävarma. 

Tulevaa pääsiäistä on meteorologi Jenna Salmisen mukaan vielä vaikea ennustaa, mutta pientä vinkkiä saattaa saada, kun kurkistaa kuukausiennusteeseen. Hänen mukaansa pääsiäisen alusviikko näyttää tällä hetkellä vaihtelevalta ja epävarmalta.

– Vaikuttaa siis siltä, että pohjoistuuli, ja pohjoisvirtaukset voimistuvat. Tyypillisesti tässä vaiheessa ollaan jo plussan puolella koko maassa, mutta tämä voi tietää pakkaspäiviä ja vähintäänkin pakkasöitä ihan etelää myöten, Salminen toteaa.

– Aika vilakkaa on. Jos on virpojia liikkeellä, niin saa pitää lapaset kädessä, hän nauraa.

Salmisen mukaan kylmä sää jatkuu vielä pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Hän kiteyttää tulevan ennusteen niin, että ennen pääsiäistä saattaa olla matalapainetta ja kosteaa ja pääsiäisen jälkeen kuivempaa säätä.

– Siellä voi olla selkeitä öitä ja kylmiä aamuja.

"Aika kiikun kaakun"

Salminen toteaa, että ennusteiden mukaan kevättä saadaan vielä odottaa, mutta keväisestä säästä voi nauttia vielä alkavalla viikolla. Hänen mukaansa aurinko näyttäytyy ja lämpötilat ovat plussan puolella.

– Loppuviikosta kaikki on vielä vähän auki. Ennusteissa näkyy jopa viidestä kahteenkymmeneen senttiin lumikertymiä etenkin pohjoiseen ja maan keskivaiheille. Etelässä sateet voivat tulla vetenä. Keväisen tuntuinen ihana aurinko voi vaihtua pilviseen ja sateisiin. Tässä on keväiset säät aika kiikun kaakun, salminen kertoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat