Millaista unta näit viime yönä? Tietokirjailija kertoo, miten unia voi tulkita

Unet ovat aina kiinnostaneet ihmisiä ja monet haluaisivat ymmärtää paremmin, mitä unet yrittävät meille kertoa. Tietokirjailija Kimmo Svinhufvudin mukaan jokainen voi oppia tulkitsemaan paremmin omia uniaan.

Miksi unia ylipäätään nähdään? Varmaa vastausta ei tiede pysty asialle antamaan. Uskotaan kuitenkin, että unet ovat tarpeellisia ihmisen psyykkeelle ja ne auttavat jäsentelemään päivän tapahtumia. 

– Unet tuovat uudenlaisen tarkastelukulman asioihin, joita me ehkä muutenkin käsittelemme, kertoo dosentti, tietokirjailija Kimmo Svinhufvud.

Nukkumista ja unen merkityksestä puhutaan monesti enemmän kuin itse unista varsinaisesti. 

– Ainakin osa nukkumisen merkityksestä ymmärretään hyvin, ehkä unet jäävät joskus hieman sivuhuomautukseksi tutkimuksissa, kuvaa Svinhufvud. 

Mitä tulee unien tulkintaan, niin mitään absoluuttista totuutta ei tietysti ole olemassa. Kaikki eivät halua edes miettiä uniaan sen kummemmin. Osa kuitenkin haluaa ja saa siitä apua omaan elämäänsä.

– Unien tulkinnat ovat lopulta henkilökohtaisia. Jos siitä on hyötyä unen näkijälle, niin silloin se on hyödyllinen tulkinta. 

Miten uniaan voisi lähteä tulkitsemaan? Katso koko tietokirjailija Kimmo Svinhufvudin haastattelu yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat