Unen mittaaminen kellolla voi muodostua stressitekijäksi, joka tuottaa pettymyksen aina aamulla.
Älykellojen keräämä data paljastaa suomalaisten liikuntatottumukset. Moni käyttää kelloa öisinkin, ja mittaa sen avulla untaan.
Jos taipumuksena on yleensä nukkua huonosti, unen mittaaminen kellolla voi kuitenkin muodostua stressitekijäksi.
– Voi [mittaamisesta] tulla stressiä. Mielestäni silloin sitä ei välttämättä kannata edes käyttää, Polarin kumppanuusjohtaja Ville Uronen sanoo Huomenta Suomessa.
Lue myös: Tarvitseeko tavallinen kuntoilija älykelloa tai -sormusta? Suomalaislääkärit kertovat, mitä laitteet voivat paljastaa
"Kyllähän tämä on se tarkoitus kelloilla ylipäätänsä"
Jos uni harmittaa, unihygienian parantamiseksi voi toki tehdä erilaisia toimia. Esimerkiksi rankkaa treeniä ei kannata tehdä myöhään illalla.
– Sitten, jos huomaa, ettei stressaakaan unta ja unitulokset ovat parempia myös siinä kellossa, sehän edistää myös käyttäjän hyvinvointia, Uronen sanoo.
Samaan tapaan huonoksi mitattu kunto voi aluksi harmittaa, mutta myös innostaa parantamaan ja jatkamaan harrastusta.
– Kyllähän tämä on se tarkoitus kelloilla ylipäätänsä. Oli se urheilua tai unta, mittaat asioita sen takia, että voit katsoa, miten meni ja voiko tehdä paremmin, Suunnon tuotepäällikkö Markus Kemetter kuvailee.
Kuinka hyviä suomalaiset ovat urheilemaan, missä kaikessa Suomi kellojen datan mukaan voittaa Ruotsin? Voiko kelloon luottaa sataprosenttisesti? Katso koko keskustelu yllä olevalta videolta.