MM-rallin huippukuski liitetty isoon pestiin – asiantuntija varoittaa uusista seuralaisista

Asiantuntijalta varoituksen sanat siirtohuhujen keskellä olevalle MM-rallitähdelle: "Se on kova paikka" 3:38
Asiantuntijalta varoituksen sanat siirtohuhujen keskellä olevalle Adrien Fourmaux'lle: "Se on kova paikka."

M-Sportin Fordia ajava Adrien Fourmaux on nyt MM-rallin kuskimarkkinoiden kuumin pala Hyundain kiinnitettyä Thierry Neuvillen vuoden mittaisella sopimuksella.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Hyundain tulevaisuudella MM-rallissa on spekuloitu paljon viime aikoina, mutta ainakin ensi kaudella sillä on edelleen huipputason miehistö. Neuvillen lisäksi tiimissä ajaa tämän vuoden tavoin ainakin virolaistähti Ott Tänak

– Nyt meillä on kaksi varmaa kuljettajaa, Thierry ja Ott. Kun meillä on kiinnitettynä kaksi tuon kaliiberin kuskiparia, meillä on varaa odottaa hieman ja katsoa, mitä on tekeillä, Hyundain tallipomo Cyril Abiteboul kommentoi muita kuskikiinnityksiä MTV Urheilulle Kreikassa perjantaina. 

Kuluvalla kaudella tiimin kolmannessa autossa ovat vuorotelleet Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo. Heistä Lappi voitti Ruotsissa, mutta on tehnyt myös raskaita virheitä. Mikkelsenin suoritukset ovat olleet vaisuja, ja kokeneen Sordon, 41, jatko on jo iän puolestakin kysymysmerkki. 

– Meillä on muutamia vaihtoehtoja, ja keskusteluja on käyty, mutta en halua avata sitä sen enempää, Abiteboul toteaa. 

Yksi näistä vaihtoehdoista uskotaan olevan hienoa jälkeä M-Sportilla tehnyt Adrien Fourmaux, 29. Ranskalainen on noussut tällä kaudella uudelle tasolle, ja ajanut muun muassa neljä kolmossijaa. 

Hyundain on ilmaissut kiinnostuksensa Fourmaux’ta kohtaan. Huhujen mukaan osapuolet ovat käyneet neuvotteluja. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Aihe nousi pinnalle MTV Urheilun rallilähetyksessä lauantaina. Asiantuntija Jari Ketomaa kehotti Fourmaux’ta malttamaan mielensä, sillä Hyundailla hänen tiimikaverinsa ja samalla mittatikkunsa olisivat ehdotonta eliittiä.   

– Itse harkitsisin vahvasti sitä, että menisinkö Hyundaille siihen seuraan vai ajaisinko Fordilla, koska Fordilla jatkamisessa ei olisi mitään menetettävää. Kaikki ymmärtävät, että auto on siellä hieman altavastaaja, mutta jos pystyt sillä palkintosijoituksiin ja joskus pätkäpohjiin, niin ihan varmasti se sopimus siitä aukeaa jossain vaiheessa hyvässä asemassa huippuhyvään tiimiin, Ketomaa linjaa.

Asiantuntija nostaa tässä kohtaa esiin myös mahdolliset muutokset Toyotalla. Sébastien Ogier ei aja siellä loputtomiin, ja esimerkiksi Elfyn Evansin esitykset ovat kääntyneet laskusuuntaan.  

– Odottaisin vielä paremman hetken, Ketomaa ohjeistaa Fourmaux’ta.

Toinen asiantuntija Riku Tahko on hieman eri linjoilla. Ford on hänenkin mielestään loistava vaihtoehto, jos asiaa pohtii vain kilpailullisesti näkökulmasta, mutta Tahko huomauttaa, että Fourmaux'n uraan on investoitu tähän mennessä miljoonia ja tulopuolella on ollut hiljaista. M-Sportilla ajamisesta ei saa kummoista korvausta, jos ollenkaan. 

– Jos vaakakupissa painavat 2-3 miljoonaa vuosiansiot varsinaisesta tehdaspaikasta, ja ehkä kuitenkin vielä sellainen kalusto, jolla voit ajaa maailmanmestaruudesta…

– Uskon, että jokainen noista kuskeista vetää nimensä sellaiseen lappuun alle, jos Toyota tai Hyundai sellaista tarjoaa, Tahko linjaa. 

Yllä olevalla videolla Ketomaan perinpohjaiset pohdiskelut Fourmaux’n vaihtoehdoista tulevaisuuteen. Alla puolestaan kuvaa ranskalaiskuskin keskeytyksestä Kreikan MM-rallissa perjantaina.  

Adrien Fourmaux'n loistostartti pilalle: Ford-kuski ulos Kreikan rallissa 1:06
Adrien Fourmaux'n loistostartti pilalle: Ford-kuski ulos Kreikan rallissa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat