MTV Harrisin kampanjatilaisuudessa Georgiassa: Vaalivirkailijat saaneet jopa tappouhkauksia

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen raportoi Georgian Atlantasta.

Yhdysvalloissa asetelmat puolentoista viikon päässä häämöttävissä presidentinvaaleissa ovat erittäin tasaiset. Demokraattiehdokas Kamala Harris on kampanjoinut Georgian vaa´ankieli osavaltiossa. Mukana kampanjatilaisuudessa oli ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama.

Harris on hakenut nostetta kampanjansa loppusuoralle myös maailmantähdillä. Julkkiksia on vaalivankkureihinsa etsinyt myös republikaanien Donald Trump.

Paikan päällä Georgian Atlantassa on MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.  Hänen mukaansa paikalliset ottivat Harrisin ja Obaman vastaan erittäin innostuneesti.

– Siitä tuli mahdollisesti Harrisin koko kampanjan suurin kannattajatapahtuma. Yli 20 000 ihmistä kerääntyi katsomaan kaksikkoa ja osa tietenkin Barack Obamaa. Siellä oli myös muita maailmantähtiä paikalla kuten näyttelijä Samuel L. Jackson.

Karppisen mukaan Harris yrittää Obaman turvin saada lisää innostusta nimenomaan mustien keskuudessa.

– Sehän on demokraattipuolueen selkäranka, mutta kun kannatuksia katsoo, niin Trump kutistaa Harrisin johtoasemaa erityisesti mustien miesten keskuudessa ja se huolestuttaa Harrisin kampanjaa.

Mielipidekyselyissä Trump ja Harris ovat miltei tasoissa ja joissain kyselyissä Trump jopa hieman edellä. Karppisen mukaan Harrisin kannatuksen alkusysäys on hieman laantunut. Tuoreimman The New York Timesin kyselyn perusteella pidetään mahdollisena, että republikaaneilla olisi mahdollisuus jopa äänienemmistöön

– Republikaanithan ovat viimeisimpinä vaalivuosinaan voittaneet valitsijamiehillä, ei sillä äänienemmistöllä ja tämä huolestuttavaa Harrisin ja demokraattien kannalta.

Tulevien vaalien turvallisuus puhuttaa erityisesti Georgiassa. Karppinen kertoo, että juuri Georgiassa Trump soitti korkeimmalle vaalivirkailijalle edellisissä vaaleissa ja vaati löytämään reilut 11 000 ääntä, jolla hän olisi voittanut Joe Bidenin.

– Siitä asti salaliittoteoriat ovat täällä vilisseet. Nytkin vaalivirkailijat saavat jopa tappouhkauksia ja liittovaltion poliisi FBI on varoittanut erityisesti Georgiaa, mutta myös muita osavaltioita väkivallan vaarasta ja ääriliikkeiden aktivoitumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat