Norsuja, virtahepoja ja seeproja: Satoja villieläimiä tapetaan ruuaksi Namibiassa

Namibia aikoo tappaa yli 700 villieläintä helpottaakseen kuivuuden aiheuttamaa nälänhätää. 

Namibian ympäristö-, metsätalous-, ja matkailuministeriö kertoi tiedotteessaan, että aikomus on tappaa muun muassa norsuja, seeproja ja virtahepoja ja jakaa liha ruokapulasta kärsiville ihmisille.

Ministeriö listaa tapettaviksi eläimiksi 83 norsua, 30 virtahepoa, 60 puhvelia, 50 impalaa, 100 elandia ja 300 seepraa.

Ministeriö kertoo lehdistötiedotteessaan, että ammattimetsästäjien tapettaviksi määrätyt eläimet tulevat kansallispuistoista ja kunnallisilta alueilta, joilla on ”kestävä riistakanta”. Tällä pyritään ministeriön mukaan myös vähentämään mahdollisia norsujen ja ihmisten välisiä konflikteja, jotka voivat lisääntyä kuivuuden aikana, jolloin eläimet joutuvat ruokaa ja vettä etsiessään kosketuksiin ihmisten kanssa.

Ministeriö pyrkii teurastusohjelmalla myös parantamaan vesivaroja vähentämällä luonnonvaraisia eläimiä alueilla, joilla niiden määrä ”ylittää käytettävissä olevan laidun- ja vesimäärän”.

Maa kamppailee parhaillaan pahimman kuivuuden kanssa 100 vuoteen. Namibia julisti toukokuussa hätätilan, kun kuivuuden vaikutukset pahenivat. Noin puolet Namibian väestöstä, eli noin 1,4 miljoonaa ihmistä kärsii akuutista elintarvikepulasta.

Lue myös:

    Uusimmat