Petolliset-juontaja Christoffer Strandberg muistelee Janne Puhakkaa: "Maailmasta hävisi värit"

Christoffer Strandberg julkaisi Instagram-tilillään koskettavan päivityksen henkirikoksen uhriksi joutuneesta Janne Puhakasta.

Maanantaina aamulla ilmi tuli koko Suomea järkyttänyt uutinen, että 29-vuotias Janne Puhakka  oli joutunut sunnuntai-iltana 13. lokakuuta henkirikoksen uhriksi kodissaan Espoon Henttaalla. Poliisi kertoi maanantaina epäilevänsä Puhakan joutuneen murhan uhriksi. MTV:n tietojen mukaan Puhakan puolison, norjalaisen Rolf Nordmon, 66, epäillään ampuneen kumppaninsa parin yhteisessä kodissa.

Petolliset-ohjelman juontaja Christoffer Strandberg  julkaisi Instagram-tilillään päivityksen Puhakasta. Puhakka oli mukana Petollisissa, jonka finaalijakso oli tarkoitus esittää Nelosella tulevana torstaina. Strandberg kertoo päivityksessä Puhakan olleen työtoveruuden lisäksi myös hänen ystävänsä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Maailmasta hävisi värit. Janne, sain tänään kuulla, että sinä olet poissa. Kysymykset ja järkytys pyörivät päässä. Kaikki tässä on niin väärin, että sydän murtuu. Sinä, joka suurella rohkeudella, mutta rauhallisella lämmöllä mursit ennakkoluuloja, olit matkasi alussa. Vasta me puhuttiin ja kikatettiin kaikkia käänteitä Petollisissa. Mun syntymäpäivänä istuit meidän keittiössä ja Viivi ihastui sinuun, kuten kaikki muut, jotka sinut tapasivat.

Strandberg kuvailee päivityksessään Puhakan kuoleman olevan "sanoinkuvaamaton menetys" kaikille tämän ystäville, mutta myös "sille yhteisölle, jonka soihtua ylpeästi ja pelottomasti kannoit".  

Mutta suurin ja pohjattomin suru on Jannen läheisten. Ajattelen teitä lakkaamatta ja vetoan ihan kaikkiin, että kunnioittakaa heidän järkytystä ja surua.

Päivityksensä loppuun Strandberg kertoo Puhakalta saamastaan mustikkapensaasta, joka tulee vastaisuudessa muistuttamaan menehtyneestä ystävästä.

Janne, sun antama mustikkapensas on saanut kauniin syysvärin meidän metsässä. Tulen pitämään siitä niin hyvää huolta. Tarina sinusta, ei lopu tähän. Kun järkytys laskeutuu ja surusta tulee osa elämää, me puhumme sinun elämästä, kaikesta mitä saavutit ja kaikesta mitä edelleen merkitset. Nyt meidän pitää vaan itkeä. Kiitos ystävä, olet aina mukanani.

Puhakka tuli alkujaan tunnetuksi jääkiekkoilijana ja hän oli ensimmäinen SM-liigassa pelannut pelaaja, joka kertoi avoimesti julkisuudessa homoseksuaalisuudestaan. Vuonna 2022 Puhakka sai Queer of the Year -gaalassa Vuoden esikuva -palkinnon. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja Matti Högman kertoi maanantaina MTV Uutisille, että tiedossa olevia seikkoja on tarkasteltu syyttäjän kanssa ja heidän tulleen siihen tulokseen, että tapauksessa on tässä vaiheessa syytä epäillä murhaa. 

Perusteena murhaepäilylle on Högmanin mukaan se, että poliisin käsityksen mukaan tekoon liittyy sekä vakaa harkinta että erityisen raaka ja julma tekotapa. Puhakan epäillään tulleen ammutuksi kotonaan. MTV:n tietojen mukaan Puhakan puolison epäillään ampuneen Puhakan sunnuntai-iltana.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat