Poikkeuksellinen näky Pariisin olympiastadionilla – miksi näin tehtiin?

Stade de Francen juoksurata on maalattu poikkeuksellisesti violetiksi Pariisin olympialaisia varten. Kyseessä on ennennäkemätön värivalinta, jolle on annettu kaksi keskeistä perustelua.

Ranskan pääkaupungissa pidettävien olympiakisojen virallinen avajaisseremonia pidetään perjantaina. Osa kisojen tulevista urheilutapahtumista järjestetään harvinaisella violetilla juoksuradalla.

Pariisin olympialaisten yleisurheilupuolesta vastaava urheilujohtaja Alain Blondel on antanut kaksi keskeistä syytä sille, miksi epätavalliseen päätökseen päädyttiin.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Ensinnäkin tapahtumajärjestäjät halusivat ajatella niin sanotusti laatikon ulkopuolelta, jotta he saisivat ihmiset puhumaan. He halusivat herättää lisää kiinnostusta kisoja kohtaan, sillä valtava määrä lippuja on vielä myymättä.

– Tärkeä osa työtä oli keksiä sellainen rata, joka poikkeaa siitä, mitä olimme aiemmin nähneet, Blondel sanoi.

Toinen syy on se, että värin sanotaan korostavan radalla kilpailevia urheilijoita aiempaa paremmin.

– Se on rata ja sen on oltava kaunis, mutta ennen kaikkea se on näyttämö, jolla urheilijat esiintyvät. On todella tärkeää, että värit ja urheilijat erottuvat.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Blondel paljastaa juoksuradalta myös yksityiskohdan, joka toimii kunnianosoituksena vuoden 1924 Pariisin kisoille.

– Kisojen ulkoasuun kuuluu kolme väriä kaikille kilpailupaikoille: sininen, vihreä ja violetti, Blondel jatkaa.

– Harmaat radat mutkien päässä muistuttavat tuhkanvärisistä radoista, jotka olivat käytössä 100 vuotta sitten Pariisin vuoden 1924 olympialaisten aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat