Presidentti Stubb: Tuki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille on osa Suomen ulkopolitiikkaa

Presidentti Alexander Stubb vakuutti olevansa tyytyväinen tp-utvan kokouksen tuloksiin. 

Ulkopolitiikan hoidosta syntyneet näkemyserot olivat esillä tänään hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteisessä kokouksessa eli tp-utvassa.

 Viime aikoina on syntynyt eripuraa Suomen äänestyspäätöksestä, joka koski Israelin siirtokuntia miehitetyillä palestiinalaisalueilla sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion (ps.) päätöksestä, ettei Suomi liity Ukrainan jälleenrakentamisen tasa-arvoliittoumaan.

– Pidemmällä välillä Israelin ja Iranin konflikti on ratkaistava kestävällä tavalla. Suomi antaa täyden tukensa YK:n pääsihteeri António Guterresille.

Myös Suomen tuki Ukrainalle jatkuu niin materiaalin osalta kuin poliittisesti rauhan suunnitelmalle.  Hyvä, että myös Yhdysvaltain tuki Ukrainalle jatkuu, Stubb kommentoi. 

Stubb vakuutti olevansa myös hyvin tyytyväinen Suomen Nato-integraation etenemiseen. 

– Suomi jatkaa osallistumista myös EU:n Ukrainaa tukevaan sotilaalliseen avustusoperaatioon enintään 60 sotilaalla. He toimivat koulutus- ja neuvonantotehtävissä.

Tp-utvassa keskusteltiin myös Suomen tuesta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille osana ulkopolitiikkaa. 

– Utp-selonteon mukaan tuki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille on osa Suomen ulkopolitiikkaa, ja Suomi jatkaa tätä linjaa.

Aiemmin Stubb sanoi YK:n yleiskokouksen yhteydessä pitävänsä virheenä sitä, että presidentin kanslialle ei ollut kerrottu Tavion aikeista etukäteen.

Lue myös:

    Uusimmat