Ulkoministeri Valtonen Tavion päätöksestä: Ei tietenkään muuta Suomen linjaa

Ulkoministeri Valtonen ei vastaa kysymykseen siitä, oliko hän Tavion päätöksestä tietoinen. 

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok) sanoo, että ulkomaankauppa -ja kehitysministerin Ville Tavion (ps) päätös olla liittymättä Ukrainan tasa-arvoliittoumaan ei muuta Suomen pitkää linjaa.

– (Ministeri) Tavio on tässä käyttänyt hänelle kuuluvaa toimivaltaa, mutta yksittäinen ratkaisu ei tietenkään muuta Suomen pitkää linjaa. Hallitus on sitoutunut yhdenvertaisuuden edistämiseen ja Ukrainan tukemiseen, Valtonen vastaa tekstiviestitse MTV:lle.

Valtosen esikunnasta kerrotaan MTV Uutisille, ettei Valtonen ehdi tänään antamaan haastattelua.

MTV Uutiset kysyi Valtoselta tekstiviestitse, edustaako Tavion päätös Suomen ulkopoliittista linjaa ja oliko Valtonen tietoinen päätöksestä sen syntyessä.

Valtonen ei vastaa kysymykseen siitä, oliko hän Tavion päätöksestä tietoinen. 

Ulkoministeri siteeraa vastauksessaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa, jossa todetaan, että Suomi jatkaa pitkän aikavälin linjaansa muun muassa naisten, tyttöjen, vammaisten henkilöiden, alkuperäiskansojen ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen sekä muiden erityisen haavoittuvassa asemassa olevien henkilöiden oikeuksien edistämiseksi ja puolustamiseksi.

– Itse pidän seksuaalivähemmistöjen oikeuksia esillä kaikissa yhteyksissä, muun muassa ETYJ-puheenjohtajuudessamme osana yhteiskuntien resilienssiä, Valtonen kertoo ja lisää, että painopisteet on esitelty juuri torstaina Wienissä.

MTV Uutiset pyysi myös tasavallan presidentin kansliasta kommenttia, sillä kyse on Suomen ulkopoliittisesta linjasta. Kansliasta vastattiin, että tasavallan presidentin Alexander Stubbin kommentti ei ole tällä kertaa mahdollinen.

Lue myös:

    Uusimmat