Purra: Suomi on Ruanda-mallin profiilimaa – heitti myös kuitin Orpon kokoomukselle

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kuvaa Suomea turvapaikanhakijoiden Ruanda-mallin profiilimaksi. Puolueensa eurovaalikampanjassa Helsingissä Purra rökitti hallituskumppaneitaan yhteistyöstä sosialistien kanssa EU-parlamentissa.

Helsingin Narinkkatorilla perussuomalaisten eurovaalitilaisuudessa puhuneen Purran mukaan suomalaisia ovat puhututtaneet vaaliteltoilla erityisesti hallitukseen ja Euroopan unioniin liittyvät teemat. 

– Mitä tulee Euroopan unioniin, ehdottomasti tärkein kysymys on maahanmuutto, Purra sanoi MTV Uutisille. 

Purra korosti äänestäjille ennakkovaikuttamisen merkitystä. Esimerkkinä tästä hän mainitsi turvapaikkaprosessin uudistamiseen ehdotetun niin sanotun Ruanda-mallin, jossa turvapaikkaprosessi ulkoistettaisiin EU:n ulkopuolelle kolmansiin maihin. 

– Tässä asiassa Suomi on aivan profiilin kärjessä. 

Purra: Suomi selkeä profiilimaa

Purran mukaan kyse ei ole siitä, että turvapaikkaprosessiin olisi jo olemassa joku valmis malli, joka pitää hyväksyä tai olla hyväksymättä. 

– Kyse on siitä, että etsitään liittolaisuuksia Euroopan unionissa, edistetään ja pyritään miettimään, mikä olisi paras vaihtoehto ratkaista näitä ongelmia. 

Suomi on 14 muun EU-maan kanssa laatinut kirjelmän, jossa käsitellään kolmannessa maassa tapahtuvaa turvapaikkaprosessia, suojelua ja palautuskeskuksia, Purra sanoo.

– Suomi on tässä selkeä profiilimaa. Aivan kuten hallitusneuvotteluissa on yhdessä sovittu ja kuten tämän hallituksen EU-avaintavoitteissa kerrotaan, Purra totesi.

Kuittaili hallituskumppaneille sosialismista

Purra kuittaili puheessaan myös pääministeripuolue kokoomukselle. Purran mukaan väistyvän komission kaudella on tehty liiaksi ilmasto- ja metsäpolitiikan sekä yrityskentän sääntelyä.

– Parlamentissa EPP, johon kuuluvat kokoomus ja KD Suomesta, tekee yhteistyötä sosialistien ja vihreiden kanssa, vasemmalle kuuluvien ryhmien kanssa. 

– Tämä on ehkä mahdollistanut sen agendan, jota sieltä tulee, Purra tylytti hallituskumppaneitaan. 

Lue myös:

    Uusimmat