Ruotsissa revitellään Suomen surkeutta – "Historiallinen fiasko"

Ruotsissa pöyristellään Suomen umpisurkealle olympiamenestykselle. Vastauksia katastrofaaliseen tulokseen tivattiin myös Oliver Helanderilta torstaina keihäsfinaalin jälkeen.

Historiskt finskt fiasko i OS.

Ruotsalaislehti Aftonbladet tarttui otsikosta alkaen surutta Suomen alakuloiseen olympiamenestykseen. Suomi on lähellä jäädä ilman mitalia ensimmäistä kertaa olympiahistoriassaan.

Aituri Lotta Harala, maratoonari Camilla Richardsson ja naisgolfarit kisaavat vielä tahoillaan, mutta kukaan heistä ei kuulu lajinsa maailman eliittiin.

Länsinaapurin julkaisussa todetaan Suomen viimeisenkin mitalitoivon menneen ohi, kun keihäänheittäjä Oliver Helander epäonnistui Pariisin olympiafinaalissa. Helander ei ollut edes suomalaisheittäjistä paras, vaan edelle kahdeksanneksi kiilasi Lassi Etelätalo.

– Voidaan varmaan todeta, että Suomelle nämä ovat kaikkien aikojen huonoimmat olympialaiset, lehti kirjoittaa.

Olympiajoukkueen kokonaismenestyksen uupumista tivattiin myös Helanderilta, joka ei vastauksista päätellen innostunut aiheesta.

– Joku muu saa vastata tuohon, Helander tyytyi kuittaamaan.

Helander kertoi olevansa todella pettynyt omaan suoritukseensa ja totesi, että suorittamisessa pieleen meni aivan kaikki.

"Siitä huolimatta"

Sinivalkoisten apean olympiasuorittamisen revittely jatkuu keihäshistorian perkaamisella. Aftonbladet nostaa esiin kipeät tilastot: Suomi on kerännyt ylivoimaisella marginaalilla eniten keihäsmitaleja olympiakarkeloissa. Suuruden päivät ovat kuitenkin ohi. Antti Ruuskasen Lontoon 2012 hopean jälkeen on ollut täysin hiljaista.

Osansa saa myös Suomen Olympiakomitean kahden mitalin tavoite.

– Odotuksia ei varsinaisesti asetettu aivan taivaan tuuliin, mutta siitä huolimatta...

Moukarinheittäjä Silja Kosonen, nyrkkeilijä Pihla Kaivo-oja ja skeittaaja Heili Sirviö jakavat suomalaisurheilijoiden parhaan suorituksen titteliä Pariisissa. Kaikki sijoittuivat lajinsa viidenneksi. 

Ruotsilla on yhdeksän mitalia. Kolme kappaletta jokaista väriä. 

Lue myös:

    Uusimmat