Ruotsin yli 800 päivän putki poikki – tähtihiihtäjästä huonoja uutisia

Ruotsin erittäin menestyksekäs parisprittikaksikko Emma RIbom-Jonna Sundling ei pääse hiihtämään yhdessä Salpausselällä.

Sundling ja Ribom ovat hiihtäneet vuodesta 2021 yhdessä Ruotsin parisprinttijoukkueessa, ja tulokset ovat olleet loistavia. Kaksikko on voittanut kolmesta kilpailusta kaksi ja ollut kerran toinen, kun harvinaisessa kilpailumuodossa on päästy kisaamaan.

Esimerkiksi viime vuoden Planican MM-kisoissa Ribom ja Sundling ottivat ylivoimaisen voiton. Salpausselällä perjantaina pari erotetaan, sillä Ribom on sairastunut. Expressenin mukaan kerta on ensimmäinen 802 päivään, kun he eivät hiihdä parisprinttiä yhdessä.

– Emma on hieman vilustunut. Hänen tilansa on jo paranemaan päin, mutta olemme yhdessä päättäneet, että hän jää Lahden reissulta kotiin keskittymään tuleviin kisoihin, Ruotsin joukkueen lääkäri Rickard Noberius sanoo.

Ruotsin ykkösparissa hiihtää Sundlingin kanssa Linn Svahn. Sinikeltaisten toisessa parissa sivakoivat Frida Karlsson ja Maja Dahlqvist. Miesten puolella parit ovat Johan Häggström-Calle Halfvarsson sekä William Poromaa-Marcus Grate.

Lue myös:

    Uusimmat