SDP:n Tuppurainen ryöpytti hallitusta – kokoomuksen Marttiselta viiltävä kuitti

Oppositiopuolue SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen ja niin ikään oppositiossa olevan vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Oras Tynkkynen kritisoivat kovin sanoin hallituksen politiikkaa MTV:n Huomenta Suomen keskustelussa. Voit katsoa koko haastattelun artikkelin lopussa olevalta videolta.

Hallitus on kokoontunut tänään budjettiriiheen jatkamaan ensi vuoden budjetin valmistelua.

Hallituksen tarkoituksena on nyt panna toimeen päätökset, jotka se sopi hallitusohjelmassa ja viime kevään kehysriihessä. Hallitus päätti keväällä kolmen miljardin lisäsopeutuksista.

SDP:n Tuppurainen ryöpytti hallitusta hänen mielestään vääränlaisesta leikkauspolitiikasta, joka kohdistuu muun muassa kulttuurialan työntekijöihin ja kansalaisjärjestöihin.

– Hallitus on luonut sellaisen mielikuvan, että Suomi on ikään kuin viimeisellä rannalla ja kaikki vaihtoehdot on käyty läpi. Samaan aikaan kuitenkin löytyy rahaa yksityisen terveysbisneksen kelakorvausten nostoon. Niille rahoille olisi parempaa käyttöä esimerkiksi hyvinvointialueilla, Tuppurainen katsoi.

Tynkkynen: Hallitus poimii pieniä marjoja

Vihreiden Tynkkysen mielestä hallitus maksattaa talouden tasapainottamisen pienituloisilla, työttömillä ja pitkäaikaissairailla. Tynkkynen nosti esiin myös kansalaisjärjestöjen leikkaukset.

– Aika pienistä marjoista poimimalla hallitus yrittää nyt talouden tasapainottamista tehdä.

Sen sijaan Tynkkynen ohjeisti hallitusta muun muassa perumaan veronkevennykset fossiilisille tuontipolttoaineille ja suurituloisille sekä puuttumaan yritystukiin.

Marttinen: Karsiko Marinin hallitus yritystukia?

Keskustelussa hallitusta edustaneen pääministeripuolue kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matias Marttisen mielestä oppositio on unohtanut, millaisessa taloustilanteessa olemme.

– Suomen talous ei ole kasvanut käytännössä 15 vuoteen, ja Suomi velkaantui nopeinta vauhtia kaikista EU-maista viime vuonna.

Marttinen myös muistutti Tynkkystä ja Tuppuraista edellisen Sanna Marinin (sd.) hallituksen ratkaisuista.

– Voisin kysyä, tarttuiko hallitus, jossa vihreät ja sosiaalidemokraatit istuivat, yritystukien karsimiseen? Ei tarttunut, Marttinen jatkoi.

Samalla hän muistutti, että yritystuet vaikuttavat Suomen teollisuuden kilpailukykyyn sekä liikkumisen kustannuksiin.

– Päätöksentekijän on tärkeä arvioida muitakin tekijöitä, jotka tähän asiaan liittyvät.

Marttinen: SDP:n politiikalla talous ei kasva

Marttinen kritisoi etenkin Tuppuraista siitä, että SDP on vain keskittynyt haukkumaan hallituksen päätöksiä.

– Tämä kuvastaa minusta hyvin hallituksen ja vasemmisto-opposition eron. SDP on valmis tekemään satojen miljoonien eurojen veronkiristykset suomalaisille yrittäjille, jotka investoivat tähän maahan ja työllistävät yhä enemmän.

– SDP:n veropolitiikalla talouskasvu ei todellakaan lähde nousuun eikä työllistymisen kynnys madallu.

Lue myös:

    Uusimmat