Sébastien Ogier vastasi ralli-irvailijoille melkoisin sanoin – laittoi Toyotaakin tilille

Sébastien Ogierille karmea takaisku – viimeinen niitti mestaruustaisteluun? 1:22
Tähän taisivat sulaa Sébastien Ogierin viimeisetkin mahdollisuudet tämän vuoden maailmanmestaruuteen.

Toyotan Sébastien Ogier sanoi, ettei ole pettynyt, vaikka hänen pienetkin maailmanmestaruussaumansa vaikuttivat murenevan Chilen MM-rallissa lauantaina.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.
Su: EK 13–16 klo 14.15 alkaen 

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogierilla oli vielä hienoinen oljenkorsi maailmanmestariksi, vaikka tilanne olikin vaikea ennen kauden viimeisiä kolmea osakilpailua. Ranskalaiskonkarilla oli MM-sarjaa johtavaan Hyundain Thierry Neuvilleen takamatkaa 38 pistettä. Väliin mahtuu Hyundain Ott Tänak neljä pistettä Ogierin edellä.

Ogier kärsi Chilessä kuitenkin rengasrikon jo perjantaina. Kuin viimeinen silaus tuli lauantaina, kun hän osui kiveen ja joutui keskeyttämään.

Kahdeksankertainen maailmanmestari oli itsekin sillä kannalla, ettei seuraavaa titteliä vaikuta hänelle tänä vuonna tulevan. 

– Siltähän se vaikuttaa. En ole siltä kannalta niinkään pettynyt. Siitä tuli tavoite vasta kaksi rallia sitten. Sitä ennen se ei edes ollut sellainen, Ogier kommentoi.

Ogierin nousu kauden edetessä maailmanmestarikandidaatiksi oli omiaan suuntaamaan huomiota myös MM-sarjan tämänvuotiseen tasoon, sillä ranskalainen on jättänyt tällä sesongilla kaksi osakilpailua ajamatta. Kun edelliset kaksi MM-titteliä voittanut Kalle Rovanperäkin on ajanut vain osan kautta, kriittisiäkin arvioitakin on riittänyt. Ogierille oli irvailijoille omalta osaltaan kuitti.

– Moni on sanonut minulle, etten tekisi sarjalle palvelusta, jos voittaisin mestaruuden ilman että ajaisin koko kautta. Siltä kantilta katsottuna tämä on positiivinen juttu, ranskalainen murjaisi.

– Olen toki kilpailija. Heti kun mahdollisuus mestaruuteen tuli, yritin taistella siitä. Olen tyytyväinen vauhtiini edellisissä kahdessa rallissa. Tein kaiken voitavani.

Ogier laittoi tiimiäänkin tilille, mutta otti osan virheistä myös omalle kontolleen.

– Yksi kerta meni tiimin piikkiin, kun Kreikassa iski turbovika. Täällä vika oli omani. Molemmat olemme tehneet virheitä, jotka muodostuivat kohtalokkaiksi.

Sébastien Ogierin mestaruusmahdollisuudet kuivuivat ohuiksi – puhuu kohtalokkaista virheistä 1:02
Näin Sébastien Ogier vastasi ralli-irvailijoille ja puhui virheistä, joita talli ja hän itse ovat tehneet.

Lue myös:

    Uusimmat