Kiuru ja Laiho: Sotevaliokunnan puheenjohtajiston vaihtamisesta ei keskusteltu

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on käsitellyt ilmapiiriongelmiaan ja sopinut toimintatapojen parantamisesta.

Valiokunnan puheenjohtajiston mahdollisesta vaihtamisesta ei keskusteltu.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontui tänään kriisikokoukseen puimaan valiokunnan huonoa työilmapiiriä.

IS:n tietojen mukaan kriisikokousta on ehdottanut kokoomus.

Ilmapiiri nousi jälleen keskusteluun

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan ilmapiiri on herättänyt keskustelua aika ajoin. Tällä viikolla se nousi jälleen pinnalle kansanedustaja Ville Merisen (sd.) ulostulon ja puhemiesneuvoston poikkeuksellisen äänestyksen vuoksi.

Terapeutti-Villenä sosiaalisessa mediassa tunnettu Merinen kertoi jäävänsä sairauslomalle äitinsä sairastumisen ja sote-valiokunnan ilmapiirin vuoksi.

– Sairain työyhteisö missä olen ollut, Merinen kuvaili eduskuntaa Instagramissa.

Valiokunnan huonosta ilmapiiristä on myös uutisoitu laajasti ja usein.

Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että kiistoja on joutunut selvittelemään eduskunnan apulaispääsihteeri. Lehden mukaan Laiho oli arvostellut yhtä valiokuntaneuvoksista kovasanaisesti ja sanonut valiokunnalla olevan ”vitun paska puheenjohtaja”. Kiurun on puolestaan kerrottu esimerkiksi viivyttelevän asioiden käsittelyä valiokunnassa.

Lisäksi eduskunnassa on meneillään sote-valiokuntaan liittyvä poikkeuksellinen selkkaus. Kokoomus ja perussuomalaiset haluaisivat, että lakiesityksiä sairaalaverkosta ja alkoholin kotiinkuljetuksesta ei lähetettäisi mietinnölle sote-valiokuntaan. He haluaisivat sairaalaverkon hallintovaliokuntaan ja alkoholilain talousvaliokuntaan.

Asia on jakanut hallituspuolueita, sillä kristillisdemokraatit ja RKP ovat sote-valiokunnan kannalla. Eduskunta äänestää asiasta perjantaina

Lue myös:

    Uusimmat