Syksy kuluttaa vitamiinivarastoja – kuuluvathan nämä kolme D-vitamiinin lähdettä ruokavalioosi?

D-vitamiinivarastot hupenevat nopeasti. Saatko itse tarpeeksi tätä tärkeää vitamiinia?

Huomenta Suomessa keskusteltiin perjantaiaamuna D-vitamiinista. Vieraana oli elintarviketieteiden professori Heli Viljakainen Helsingin yliopistosta. 

Aihe on ajankohtainen, sillä pimeä alkaa tulla yhä aiemmin. Onkin hyvä kiinnittää jälleen huomiota D-vitamiinin saantiin. Jos kesällä on viettänyt paljon aikaa auringossa, voi D-vitamiinia olla kehossa vielä jonkun verran jäljellä.

– Kyllä ne varastot kestävät, mutta aika nopeasti ne puoliintuvat, Viljakainen kertoo.

Mistä D-vitamiinia sitten saa? Näin syksyllä katse kannattaa kääntää kohti ruokavaliota. Esimerkiksi kala on oiva D-vitamiinin lähde. Suomessa myös nestemäisiin maitotuotteisiin ja ravintorasvoihin on lisätty D-vitamiinia. 

– Kun on nämä kolme lähdettä ravinnossa, niin on kaikki ok, Viljakainen sanoo.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta: Mihin ihminen tarvitsee D-vitamiinia, ja mitä tapahtuu, jos sitä ei saa tarpeeksi. Entä kannattaako D-vitamiinia napsia myös purkista?

Lue myös:

    Uusimmat