Tuli-inferno nielaisi areenan sisäänsä – yllättävä seuraus suomalaiskäskijälle

Ranskassa koripallon pääsarjajoukkue BCM Gravelines-Dunkerquen kotiareena tuhoutui täysin tulipalossa joulupäivänä.

Videot tapahtumapaikalta todistavat, että kyseessä ei ollut mikään pieni palo, vaan liekit nousivat kymmenien metrien korkeuteen ja nielaisivat areenan sisäänsä täysin.

Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Areenan yhteydessä oli myös uimahalli, josta palo sai mediatietojen mukaan alkunsa noin yhden aikaan iltapäivällä. France Bleu Nordin haastattelema Gravelinesin pormestari Bertrand Ringot sanoi, että palo syttyi uima-altaan teknisestä viasta.

Paikalle tuli nopeasti 47 pelastus- ja sammutusajoneuvoa, mutta ne eivät pystyneet estämään palon leviämistä koripalloareenalle. Liekit roihusivat kaikkiaan viisi ja puoli tuntia, ja palo saatiin lopulta kesytettyä noin puoli seitsemän aikaan illalla.

Palon jälkeinen näky areenalta on lohduton. BCM Dunkerquen julkaisemassa kuvassa jäljellä on hiiltynyt areenan ranka.

Jos kuva ei näy, voit katsoa

.

Onneksi palossa ei kuollut kukaan. Ranskan urheiluministeri Amelie Oudea-Casterailmoitti jo X:ssä, että valtio aikoo tukea areenan jälleenrakennusprojektia.

Gravelines-Dunkerquen joukkueen oli määrä pelata kotiottelu torstaina Paris Basketballia vastaan, mutta ottelu on siirretty. Pariisilaisseuraa valmentaa suomalaiskäskijä Tuomas Iisalo. Dunkerquen joukkueen seuraavakin ottelu on toistaiseksi siirretty myöhempään ajankohtaan.

Tuomas Iisalo, kiinnostaako pesti NBA:ssa? 1:16
Tuomas Iisalo kertoi kesällä MTV Urheilulle, mitä ajattelee mahdollisesta pestistä koripallon NBA:ssa.

 

Lue myös:

    Uusimmat