Tuore maailmanmestari latasi kovaa kritiikkiä yleisurheilun muutosehdotuksesta – "Jos niin tapahtuu…"

Pituushypyn hallimaailmanmestariksi ponnistanut Kreikan Miltiadis Tentoglou uhkaa lopettaa pituushypyn, mikäli Kansainvälisen yleisurheiluliiton (World Athleticsin) sääntömuutosehdotus menee läpi.

World Athletics on pohtinut merkittävää uudistusta pituushyppyyn, sillä se suunnittelee korvaavansa ponnistuslankun ponnistusalueella. Uudistusehdotus on herättänyt runsaasti keskustelua ja kritiikkiä yleisurheiluväen keskuudessa.

Viikonloppuna mahdollista uudistusta kritisoi lauantaina pituushypyn hallimaailmanmestaruuden voittanut Miltiadis Tentoglou, joka uhkasi vaihtavansa lajia, mikäli uudistus astuu voimaan.

– Minä pidän pituushyppyä yhtenä vaikeimmista lajeista lankun ja siihen vaadittavan tarkkuuden vuoksi. Sinun täytyy juosta kuin pikajuoksija ja osua lankulle täydellisesti. Se on pituushypyn vaikein osuus. Hyppy itsessään on helppo. Vaikein osuus on juoksu, Tentoglou pohjustaa Reutersin mukaan.

– Jos he haluavat ottaa tämän pois, pituushypystä tulee helpoin laji. Jos niin tapahtuu, minä en enää osallistu pituushyppyyn, vaan minusta tulee kolmiloikkaaja, Tentoglou uhoaa.

25-vuotias Tentoglou on yksi pituushypyn suurimmista tähdistä tällä hetkellä. Hän on hallimestaruuden lisäksi myös pituushypyn hallitseva Euroopan mestari, maailmanmestari ja olympiavoittaja.

Lue myös:

    Uusimmat