Työnantajaliitot: Yritykset eivät pysty kuromaan menetyksiä kiinni lakkojen jälkeen

Vientialojen työnantajaliitot pitävät ammattiyhdistysliikkeen ilmoittamia poliittisia lakkoja nykyisessä taloustilanteessa vastuuttomina.

Teknologiateollisuuden, Metsäteollisuuden ja Kemianteollisuuden mukaan satamien sulkeminen kahdeksi viikoksi on niin järeä toimi, että yritykset eivät pysty enää kuromaan menetyksiä kiinni lakkojen jälkeen.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan Jaakko Hirvolan mukaan ammattiliittojen työpaikkoihin ja satamiin kohdistuva poliittinen aktivismi on täysin piittaamatonta. Hänen mielestään ammattiliitot aikovat pitää satamia panttivankeina ja tilanne vahvistaa tarvetta poliittisten lakkojen rajoittamiselle.

Laskun maksavat yritykset

Ensi maanantaina alkava Teollisuusliiton kahden viikon lakko koskee muun muassa Outokummun terästehdasta Torniossa ja SSAB:n terästehdasta Raahessa.

Poliittisen lakon piirissä on myös Nesteen terminaaleja muun muassa Kemissä ja Kokkolassa. Yhteensä lakon piirissä on 11 työpaikkaa.

Työnantajia edustavan Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan ammattiyhdistysliike hyökkää hallituksen uudistuksia vastaan, mutta laskun maksavat yritykset.

Häkämies kommentoi ammattiliittojen lakkouutisia viestipalvelu X:ssä. Häkämiehen mukaan lakot kohdistuvat viime kädessä työpaikkoihin eli ay-liike sahaa omaa oksaansa. Hän kutsuu tänään ilmoitettuja uusia lakkoja rajuiksi.

Lue myös:

    Uusimmat