Ukraina: Venäjä hyökkäsi tuntemattomalla aseella

Tuntemattoman dronen tyyppiä selvitetään.

Venäjä on hyökännyt Ukrainan pääkaupunki Kiovaan uudella tuntemattomalla dronella, kertoo Ukrainan ilmavoimat.

Hyökkäys tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Lauantaina julkaisemassaan tilannepäivityksessä Ukrainan ilmavoimat kertoivat ampuneensa alas 12 iranilaista Shaded-dronea ja yhden "malliltaan tuntemattoman miehittämättömän lennokin".

Tuntemattoman dronen kerrottiin lentäneen matalalla, noin 20–30 metrin korkeudella.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuva, jossa väitetään näkyvän kyseinen drone. Yksi kuvista on alla ja lisää voi katsoa täältä.

Jos julkaisu ei näy, voi sen katsoa täältä.

Kuvassa oleva drone ei muistuta Shaded-136-dronea, joita Venäjän pääosin käyttää vastaavissa hyökkäyksissä, ukrainalaismedia Defense Express kirjoittaa.

Defense Express kutsuu tuntematonta dronea kamikaze-droneksi.

Lehden mukaan dronessa on samankaltaisuuksia venäläiseen ZALA 421-20-lennokkiin nähden. Kyseinen lennokki on kuitenkin tiedustelukäytössä, eikä tyypillisesti lennä yhtä matalalla.

Lisäksi ZALA 421-20-droneja on vähän, eikä niitä todennäköisesti enää valmisteta, Defense Express kertoo.

Defense Expressin tietojen mukaan tuntemattoman dronen ominaisuuksia, kyvykkyyksiä ja valmistajaa selvitetään parhaillaan.

Venäjän ilmahyökkäysten teho on kasvanut tämän vuoden puolella Ukrainan ilmatorjunnan heikentymisen vuoksi.

Voimalaitoksiin kohdistettujen ilmaiskujen seurauksena Ukraina kärsii toistuvista sähkökatkoista, minkä lisäksi erityisesti liitopommeista on muodostunut merkittävä ongelma Ukrainan sotilaille.

Ensimmäisten länsimaiden lupaamien F-16-hävittäjien on määrä saapua Ukrainaan kesän aikana, minkä toivotaan helpottavan ilmapuolustusongelmia.

Lue myös:

    Uusimmat