Yhä useampi tilaa ruokaostoksensa verkosta – ruokien kerääjä Jesse kertoo, miten tuotteet keräillään kärryihin

8:44img
Yhä useampi tilaa ruokaostoksensa verkosta.
Julkaistu 30.08.2021 19:54
Toimittajan kuva

Petteri Savolainen

petteri.savolainen@mtv.fi

Ruokien kerääjältä eivät hommat tekemällä lopu. Jesse Siipikari on aloittanut työt Kauppakeskus Triplan Prismassa jo aamukuudelta. Verkkokaupan tilausten kasvu näkyy selvästi lisääntyneinä laatikoina keräyskärryssä.

– Tilauksia tulee laidasta laitaan, mutta perheelliset ottavat sitten isompia tilauksia kerralla, Jesse sanoo Viiden jälkeen ohjelman haastattelussa.

Päivittäistavarakaupan tekemien tutkimusten mukaan varsinkin valmisruuat ovat nyt se, mitä ihmiset osatavat. Kotona kokkaaminen kiinnosti viime keväänä, nyt syödään valmista.

Uskaltavatko asiakkaat luottaa siihen, että banaanien laatu tai lihan viimeinen myyntipäivä ovat kunnossa? Ainakin kerääjän mukaan vastaus on kyllä.

– Meillä on jokaisessa tuotteessa, hedelmissä, vihanneksissa ja lihoissa, hyvin tarkat ohjeet. Kärryissäkin on vielä mukana ohjeet, että muistaa, mitkä ovat ne viimeisimmät myyntipäivät, mitä tarjotaan asiakkaille.

Erikoisempia tuotteita saatetaan joskus tilata etukäteen, ja jos jotain ei löydy hyllystä, kerääjä korvaa sen asiakkaan suostumuksella toisella tuotteella.

Erikoisruokavaliot otetaan huomioon erityisesti.

Kerääjäkonkari Jessen mukaan oman kauppansa oppii tuntemaan muutamassa viikossa, ja kerääjän laatikot täyttyvät entistä nopeammin.

Lue myös: Ruoan verkkokauppa on poikkeusajan suurin voittaja suomalaisella verkkokauppakentällä – hurja kasvu ei ole jäämässä vain hetken huumaksi

Tuoreimmat aiheesta

Viiden jälkeen