Pääsiäinen on aikaa, jolloin saa ja pitääkin syödä hyvin. Sivumaku-bloggari kokosi yhteen pääsiäisen herkullisimmat reseptit, jotka vievät syöjänsä makumatkalle maailman ympäri.
Lammas kuuluu pääsiäiseen, vaikka sen varsinainen sesonki onkin syksyllä, kirjoittaa Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen. Bloginsa lammas-ja karitsareseptejä yhteen koonnut Kinnunen kertoo reseptimäärän osoittavan, kuinka monipuolisisita raaka-aineista tässä oikein on kysymys.
– Pääsiäisenä on monilla myös aikaa käytettävissä, joten kerrankin tarjoutuu tilaisuus haudutella lihaa pitempään, Kinnunen kertoo.
Lammasta ja karitsaa voi nauttia, vaikka aika olisikin kortilla.
– Nopeampi tapa on kokeilla kaikkea lampaan jauhelihasta ja maistaa itäisen Välimeren rantojen lämpimät aromit tumman mehevän punaviinin huuhtoessa ne alas, Kinnunen toteaa.