Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

5 klassikkococktailia uudenvuoden juhlintaan – mukana tämän hetken trendikkäin juoma

Negroni
Negroni on yksi suosituimmista cocktaileista tällä hetkellä Suomessa.Shutterstock
Julkaistu 30.12.2015 21:40

MTV LIFESTYLE

Hienoista cocktaileista ei tarvitse maksaa suuria summia, vaan ne voi valmistaa helposti myös kotona.

Makuja.fi keräsi viisi klassikkococktailia, joita voit tarjota vaikka vuodenvaihteena ja yllättää vieraasi.

Negroni

Yksi tämän hetken kuumimmista cocktaileista on negroni. Vahvan makunsa vuoksi negroni sopii hitaasti siemailtavaksi seurustelujuomaksi.

3 cl Giniä
3 cl Punaista, makeaa vermuttia
3 cl Camparia

Kaada ainesosat jäillä täytettyyn lasiin ja sekoita kevyesti. Koristele appelsiininkuorella.

negroni2

Negroni

Gin & Tonic

Gin & Tonic, tuttavallisemmin GT, on helppo valmistaa kotona. Laadukkaiden ginien saatavuus on parantunut huomattavasti, joten kannattaa suosia tämän drinkin valmistamisessa hieman hinnakkaampaa giniä.

4 cl Giniä
12 cl Tonic-vettä

Kaada ainekset korkeaan lasiin ja sekoita varovasti. Koristele sitruunaviipaleella.

Gin Tonic

Gin & Tonic

Vodka Martini

Tämä klassikko valmistuu kahdesta ainesosasta. 

4 cl Vodkaa
2 cl Valkoista vermuttia

Kaada ainesosat jääpaloilla täytettyyn ravistimeen ja sekoita. Kaada jäähdytettyyn cocktaillasiin. Koristele halutessasi oliiveilla.

Vodka Martini

Vodka Martini

Daiquiri

Kuubalaisesta kaivoskaupungista nimensä saanut daiquiri valmistuu helposti.

4,5 cl Vaaleaa rommia
2,5 cl Limemehua
1,5 cl Sokerisiirappia

Kaada ainekset jäillä täytettyy ravistimeen. Ravista ja siivilöi jäähdytettyyn lasiin.

Daiquiri

Daiquiri

Cosmopolitan

1990-luvulla suuren suosion saavuttanut cosmopolitan herättää huomiota värillään. Sen valmistamiseen tarvitset ravistimen.

4 cl Sitruunavodkaa
1,5 cl Triple Seciä
1,5 cl Limemehua
3 cl Karpalomehua

Täytä ravistin jääpaloilla ja kaada ainekset joukkoon. Ravista ja siivilöi valmiiksi jäähdytettyyn cocktaillasiin. Käytä koristeluun limeä.

Cosmopolitan

Cosmopolitan

Cocktailien ohjeet: Shotti.fi

Tuoreimmat aiheesta

Makuja