Onko Limoncello tuttu juoma? Näin teet hittijuomasta vieläkin parempaa – neljä helppoa K-18-drinkkiä
Perinteinen italialainen sitruunalikööri limoncello juodaan perinteisesti sellaisenaan, mutta se sopii erinomaisesti myös cocktaileihin.
Pääkuvan videolla neuvotaan, miten sitruunasta saa enemmän mehua irti.
Tom collins, whiskey sour, Aperol spritz ja gin & tonic ovat ikisuosikkeja, jotka nauttivat täysin ansaitusti klassikon maineestaan. Kaikkiin näihin drinkkeihin saa hieman erilaista makua, kun niihin lisää makeaa sitruunalikööriä.
Allt om Vin listasi neljä limoncellon kanssa hienosäädettyä klassikkodrinkin ohjetta.
Limoncello collins
6 cl limoncelloa
4–5 cl giniä
1–2 cl vastapuristettua sitruunamehua
soodavettä
jäitä
3 ohutta sitruunaviipaletta
Sekoita mittalasissa limoncello, gin ja sitruunamehu. Kaada seos jäillä täytettyyn lasiin, lisää sitruunaviipaleet ja pidennä soodavedellä.
Limoncello sour
4 cl limoncelloa
2 cl sokerilientä
2 cl sitruunamehua
1 munanvalkuainen
1 tippa angostura bitteriä
Mittaa limoncello, sitruunamehua, valkuainen ja sokeriliemi juomaravistimeen. Sekoita aluksi hetki ilman jäitä, jotta munanvalkuainen sekoittuu paremmin muihin aineksiin. Lisää sitten jäät ravistimeen ja ravista kunnes sheikker tuntuu kylmältä. Siivilöi juoma lasiin, koristele sitruunankuorella ja lisää pari tippaa bitteriä.
Limoncello spritz
3 cl limoncelloa
12–15 cl prosecco-viiniä
jäisiä marjoja, kuten vadelmia
soodavettä
Mittaa limoncello kuohuviinilasiin, lisää prosecco ja pidennä soodavedellä. Jos haluat juomaan vähemmän alkoholia, korvaa suurempi osa viinistä soodavedellä. Koristele jäisillä vadelmilla.
Limoncello & tonic
4–5 cl limoncelloa
jäitä
sitruunaviipaleita
tonic-vettä
minttua
Täytä lasi jäillä. Mittaa lasiin limoncello, haluamasi määrä tonic-vettä ja mintunlehtiä. Koristele muutamalla sitruunaviipaleella.
Voit tehdä limoncello & tonic -juomaa kerralla myös isomman määrän suoraan kannuun. Mittaa kannuun tällöin yksi osa limoncelloa ja neljä osaa tonic-vettä.
Lähde: Allt om Vin
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka