Älä heitä nuupahtaneita yrttejä roskiin! Kokin vinkillä loihdit niistä todella monikäyttöisen kastikkeen
Nuupahtaneita yrttejä ei kannata missään nimessä heittää pois, vaan ne kannattaa hyödyntää monikäyttöisen yrttikastikkeen valmistukseen.
Tuoreet yrtit tuovat makua ruokaan kuin ruokaan, mutta niiden huono puoli on se, että ne kuihtuvat melko nopeasti. Jos löydät itsesi toistuvasti heittämästä tuoreita yrttejä biojätteeseen, tämä vinkki on juuri sinua varten. Kokin vinkillä taiot pöydällä nuupahtavat yrttisi helposti hyötykäyttöön.
MyRecipes -sivustolla kokki Robby Melvin näyttää, kuinka yrteistä, öljystä ja mausteista syntyy tehosekoittimessa hetkessä maistuva kastike, jota voit käyttää monipuolisesti niin ruokien maistamiseen kuin erilaisten lihojen ja kasvisten marinoimiseen. Ja mikä tärkeintä, tämä mauste säilyy jääkaapissa tai pakastimessa pitkiäkin aikoja.
Jos yrttejä on vähän, voit valmistaa niistä maistuvan salaatinkastikkeen lisäämällä öljyn määrää.
Tarvitset:
Yrttejä (basilikaa, persiljaa, timjamia...)
Valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
Lisää raaka-aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on muuttunut pestomaiseksi kastikkeeksi.
Lähde: MyRecipes
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka