Pestopasta – Kari Aihisen helppo ohje
Julkaistu
Pestokastike on helppo valmistaa itse ja kokata kotona arkiruokien klassikko, pestopasta. Tämän pestopastan teki keittiömestari Kari Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa.
Ainekset
- 50 g pinjansiemeniä
- ½ dl parmesan-juustoa
- 2 valkosipulinkynttä
- noin ½ - 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- ruukku tuoretta basilikaa
Lisäksi
- noin 300 g pastaa
Valmistusohje
Pestopasta itse tehdyllä pestokastikkeella valmistuu näin:
- Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori sillä välin valkosipulinkynnet ja raasta parmesan-juusto.
- Lisää kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa peston vaihtoehtoisesti myös sauvasekoittimella tai morttelissa.
- Sekoita valmis pesto keitetyn pastan sekaan ja nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"