Keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa herkullisen ruoan jauhelihasta ja tortilloista. Testaa mahtava empanada!
Videolla: Näin Kari Aihisen empanadatäyte jauhelihasta valmistuu.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen videojuttusarjassa keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan. Aiemmin Kape opasti tekemään yllättävän herkun lenkkimakkarasta sekä demonstroi, miten jauheliha paistetaan oikein. Kape opetti myös parhaan tavan sipulin pilkkomiseen sekä pekonin paistamiseen.
Tortillaletuista ja jauhelihasta täydellinen empanada uunissa
Tällä kertaa Aihinen opastaa, miten saa valmistettua helposti meksikolaistyyppisen empanada-piiraan tortillalettuja hyödyntäen. Tortillaletut kasataan täytteineen esimerkiksi pyöreään piirakkavuokaan. Jauhelihan annetaan muhia kasvisten ja mausteiden kanssa tomaattikastikkeessa
– Kun teette tomaattiruokia, mitä kauemmin niitä hauduttaa, sen parempia niistä tulee. Älä tee tomaattiruokia pikana. Jos teet vaikka bolognesekastikkeen, niin anna sen muhia pari tuntia. Tomaatista tulee paljon intensiivisempi, enemmän umamia Aihinen vinkkaa.
Kastikkeen lisäksi empanadan sisään ujutetaan kerma-munaseosta sekä tietysti myös runsaasti juustoa.
– Voiko juustoraastetta koskaan olla liikaa? Mun mielestä ei, Kape sanoo.
Nappaa ohje: Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista
Miten empanada täytetään ja kasataan? Jutun alussa olevalta videolta näet ohjeen empanadan täytteen tekemiseen. Alla puolestaan vinkit empanadan kokoamiseen:
3:24