Burgerigurut Mika, Herkko ja Risto testasivat kymmeniä hampurilaissämpylöitä ja löysivät ylivoimaisesti parhaan: "Sopii burgeriin täydellisesti"
Uunituoreessa Burgerin sielu -kirjassa (Readme 2020) perehdytään täydellisen hampurilaisen saloihin. Parhaat vinkkinsä paljastavat Social Burgerjoint -hampurilaisravintolasta tutut Mika ”Pikkis” Tuomonen ja Herkko Volanen sekä ravintola-alan moniottelija, kokki Risto Mikkola.
MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivustolla kerrottiin tammikuussa, että täydellisen hampurilaisen salaisuus piilee burgerin yksinkertaisuudessa. Tähän lopputulokseen olivat päätyneet tuoreen Burgerin sielu -kirjan (Readme 2020) kirjoittajat Mika ”Pikkis” Tuomonen, Herkko Volanen ja Risto Mikkola. Ensimmäiseksi mainitut burgerinystävät tunnetaan suomalaisen Social Burgerjoint -hampurilaisravintolaketjun perustajina. Risto Mikkola puolestaan ravintola-alan puuhamiehenä ja muun muassa Master Chef -ohjelman tuomarina.
Täydellisen hampurilaispihvin lisäksi kolmikon kirjassa perehdytään myös burgerisämpylän saloihin. Mika, Herkko ja Risto sekä monet muut suomalaiset burgerifanit ovat todenneet parhaan hampurilaissämpylän olevan briossi-tyylinen.
– Miksi olemme päätyneet juuri briossi-tyyliseen sämpylään? Kun vuonna 2014 aloimme suunnittelemaan tosissaan burgereiden tekemistä, testasimme kymmeniä erilaisia sämpyläreseptejä. Aika nopeasti huomasimme, että briossi-tyylinen sämpylä sopii meidän filosofiaamme ja burgeriin täydellisesti, kolmikko kertoo Burgerin sielu -kirjassa.
Niinpä burgerimiehet alkoivat hioa täydellistä briossiohjetta. Noin kymmenen reseptiä myöhemmin täydellisen hampurilaissämpylän ohje oli valmis.
– Tämä kyseinen resepti todettiin meille täydelliseksi. Briossi-tyyliselle taikinalle ominaista on, että se jää hieman löysähköksi. Leivonnassa tärkeitä ovat painomitat. Briossi-reseptistä löytyvät sekä tilavuus- että painomitat.
Kurkkaa resepti: Briossi – täydellinen hampurilaissämpylä
***
Täydellisen hampurilaispihvin elementtejä listattiin jo viime kesänä MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa Pikkis Tuomosen vieraillessa lähetyksessä yhdessä Burger Lovers Finland -ryhmän perustajan Antti Suikkarin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti