Briossi-sämpylät valmistuvat näin:
- Liuota hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita ainesosat yleiskoneessa.
- Lisää jauhot pienissä erissä. Lisää kylmä voi pieninä kuutioina. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja lisää suola. Vaivaa vielä 15 minuutia. Laita taikina kannelliseen muoviastiaan jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
- Pyöritä 70 g painavia pullia ja litistä pullat pellille litteiksi.
- Peitä briossit kelmulla, jotta briossiin ei pääse muodustumaan kovaa kalvoa. Nostata noin 3 tuntia lämpimässä paikassa, kunnes briossit näyttävät hyviltä ja nousseilta.
- Voitele briossit muna-maitoseoksella. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.