Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät
Julkaistu
Burgeriasiantuntijoiden mukaan briossi on täydellinen hampurilaissämpylä. Näiden briossi-sämpylöiden resepti on Mika "Pikkis Tuomolan, Herkko Volasen ja Risto Mikkolan kirjasta Burgerin sielu (Readme 2020).
Briossin ainekset
- 1½ dl (täys)maitoa
- 20 g hiivaa (hieman vajaa ½ pakettia)
- 80 g (1 dl) sokeria
- 360 g (6 kpl) kananmunaa
- 780 g (12 dl) erikoishienoja vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 20 g (4 tl) suolaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
- ½ dl maitoa
Valmistusohje
Briossi-sämpylät valmistuvat näin:
- Liuota hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita ainesosat yleiskoneessa.
- Lisää jauhot pienissä erissä. Lisää kylmä voi pieninä kuutioina. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia ja lisää suola. Vaivaa vielä 15 minuutia. Laita taikina kannelliseen muoviastiaan jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
- Pyöritä 70 g painavia pullia ja litistä pullat pellille litteiksi.
- Peitä briossit kelmulla, jotta briossiin ei pääse muodustumaan kovaa kalvoa. Nostata noin 3 tuntia lämpimässä paikassa, kunnes briossit näyttävät hyviltä ja nousseilta.
- Voitele briossit muna-maitoseoksella. Paista 175-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti