Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Ravitsevat rieskaset, Siirin resepti

koko_suomi_leipoo_s09_eps6_beautyshots_taidonna25C225A8yte_siiri_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 02.01.2024 13:27

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.

Rieskat

  • 400 g muusiperunoita
  • 200 g porkkanaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sinappia

Leivontaan

  • 0,25 dl erikoisvehnäjauhoja

Katkarapu-omenatäyte

  • 180 g katkarapuja (pakaste)
  • 1 kpl vihreä omena (granny smith)
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 nippu tilliä
  • 1 kpl tuore chili
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 kpl avokadoa

Juureslastut

  • 1 kpl punajuuri
  • 1 kpl porkkana
  • 0,25 dl oliiviöljyä

Koristelu

  • Juureslastuja
  • 8 kpl retiisiä
  • Tilliä

Valmistusohje

RIESKAT: Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuori ja keitä perunat ja porkkanat. Soseuta perunat ja porkkanat survimella ja lisää joukkoon maito. Lisää loput aineet survoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele noin 12 nokaretta stanssin sisään pellille, jotta rieskoista tulee tasaisen pyöreitä. Taputtele jauhojen avulla tasaisiksi. Pistele haarukalla rieskoja ja paista uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

KATKARAPU-OMENATÄYTE: Pilko omena ja sulatetut katkaravut pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Mausta seos tillillä, sitruunalla, chilillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Muista maistaa! Kuori avokadot ja viipaloi ne. Purista viipaleiden päälle sitruunamehua, jotta viipaleet ei tummu.

JUURESLASTUT: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta juustohöylällä punajuuresta ja porkkanasta lastuja ja lisää öljyä päälle.

VIIMEISTELY JA KORISTELU: Kokoa rieskan päälle ensin avokadoviipaleita ja sitten katkarapu-omenatäytettä. Pilko retiisistä terävällä puukolla mahdollisimman ohuita siivuja. Laita siivut lomittain “jonoon” ja kääri niistä ruusuke. Viimeistele paahdetuilla ja rapeilla juureslastuilla, retiisiruusukkeella sekä tillillä. 

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit