Koko Suomi leipoo: Ravitsevat rieskaset, Siirin resepti
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden kuudennessa jaksossa valmistettiin välipalaherkku.
Rieskat
- 400 g muusiperunoita
- 200 g porkkanaa
- 2 dl maitoa
- 4 dl erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 tl sinappia
Leivontaan
- 0,25 dl erikoisvehnäjauhoja
Katkarapu-omenatäyte
- 180 g katkarapuja (pakaste)
- 1 kpl vihreä omena (granny smith)
- 200 g tuorejuustoa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 nippu tilliä
- 1 kpl tuore chili
- 1 kpl sitruuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 kpl avokadoa
Juureslastut
- 1 kpl punajuuri
- 1 kpl porkkana
- 0,25 dl oliiviöljyä
Koristelu
- Juureslastuja
- 8 kpl retiisiä
- Tilliä
Valmistusohje
RIESKAT: Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuori ja keitä perunat ja porkkanat. Soseuta perunat ja porkkanat survimella ja lisää joukkoon maito. Lisää loput aineet survoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele noin 12 nokaretta stanssin sisään pellille, jotta rieskoista tulee tasaisen pyöreitä. Taputtele jauhojen avulla tasaisiksi. Pistele haarukalla rieskoja ja paista uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
KATKARAPU-OMENATÄYTE: Pilko omena ja sulatetut katkaravut pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Mausta seos tillillä, sitruunalla, chilillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Muista maistaa! Kuori avokadot ja viipaloi ne. Purista viipaleiden päälle sitruunamehua, jotta viipaleet ei tummu.
JUURESLASTUT: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta juustohöylällä punajuuresta ja porkkanasta lastuja ja lisää öljyä päälle.
VIIMEISTELY JA KORISTELU: Kokoa rieskan päälle ensin avokadoviipaleita ja sitten katkarapu-omenatäytettä. Pilko retiisistä terävällä puukolla mahdollisimman ohuita siivuja. Laita siivut lomittain “jonoon” ja kääri niistä ruusuke. Viimeistele paahdetuilla ja rapeilla juureslastuilla, retiisiruusukkeella sekä tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"