Mansikan säilyvyys voi mietityttää. Tällä kikalla saat kesän kestoherkun säilymään jopa kaksi viikkoa.
Yllä olevalla videolla helppo vinkki mansikoiden perkaamiseen.
Enää ei mahdottoman kauan tarvitse odottaa kotimaisia mansikoita! Mansikat kuitenkin säilyvät jääkaapissa yleensä vain muutaman päivän. Hip2Save-vinkkisivustolla Lina-niminen perheenäiti jakaakin oivan niksin, jolla saat ne säilymään tuoreina pidempään. Tarvitset vain viinietikkaa, vettä ja siivilän.
1. Kaada suureen kulhoon 1/5 viinietikkaa ja 4/5 vettä. Hyvä suhde on 3 dl viinietikkaa ja 12,5 dl vettä.
Janottaako? Tähän juomaan tiivistyy kesä: Helppo mansikkadrinkki, jota kannattaa kokeilla!
2. Liota mansikoita vesi-viinietikkaseoksessa muutaman minuutin ajan. Viinietikkaa putsaa marjat bakteereista. Huomaat luultavasti, että vesi muuttuu likaiseksi. Tästä ei kuitenkaan jää mitään mansikoihin.
3. Kuivaa mansikat. Voit kääriä ne talouspaperiin tai antaa niiden kuivua itsestään. Varmista, että kaikki kosteus haihtuu.
4. Aseta marjat jääkaappiin muutaman päällekkäin laitetun talouspaperin päälle. Paperi imee itseensä kaiken kosteuden, joita mansikat voivat tuottaa.
Kolme lisävinkkiä
Älä ota mansikoista irti kukintoja ennen kuin aiot syödä marjat. Se parantaa niiden säilyvyyttä.
Jos et aio saman tien syödä mansikoita, osta ne hieman raaempina. Parin päivän jääkaappisäilytyksen jälkeen niiden pitäisi olla valmiita syötäväksi.
Poista homeiset mansikat heti, etteivät loputkin mene pilalle.
Lähde: Hip2Save