Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että sushia voi valmistaa myös näin?
Sushinystävät huomio! Kun et jaksa pyöritellä kymmeniä riisipalloja, on olemassa helpompikin tapa sushin valmistamiseen.
Lue myös: Oletko jo maistanut? Sushia näppärämpi japanilainen välipala rantautui Suomeen
Emmaniika Kokko jakoi taannoin Facebookin ruoanlaittoryhmässä kullanarvoisen vinkin.
– Meillä muksut, varsinkin vanhempi poika, rakastaa sushia ja sitähän voisi syödä vaikka melkein joka päivä, Emmaniika kertoo MTV Uutisille ja jatkaa:
– Silloin kun sushia tehdään itse, niin sitä tehdään aika iso määrä. Siitä nyt syntyi tämä sushipelti-idea, ei tarvitse pyöritellä jokaista riisipalaa yksitellen.
Emmaniikan mukaan sushipellin valmistaminen "nopeuttaa aika paljon sushin tekemistä". Kaiken lisäksi se on helppo syödäkin.
– Vaikka ei puikoilla tätä kyllä syödä.
Lue myös: Et kai tee sushille näin? Sushiravintoloitsija: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä päälle"
Emmaniikan tonnikalasushipelti
Aivan tarkkaa ohjetta Emmaniika ei sushipellilleen osaa kertoa, koska kokkailee yleensä fiilispohjalta. Tässä kuitenkin sushipellin raaka-aineet:
Sushiriisiä n. 600–700 g (kuiva)
Mausteet: Riisiviinietikka, suola, sokeri
Tonnikalatahna:
4–5 prk tonnikalapala öljyssä
Majoneesia
Sweet chili -kastiketta
Soijakastiketta
Päälle:
Teriyaki-kastiketta ja ruohosipulia.
Kypsennetty ja maustettu sushiriisi levitellään pellille. Kun jäähtynyt hetken, niin leikataan paloiksi, jotta sushia on helpompi ottaa lastalla. Tässä vaiheessa päälle voi levittää myös wasabia.
Levitetään tonnikalatahna päälle ja muut haluamasi höysteet. Emmaniika suosittelee päälle myös esimerkiksi paahdettua sipulia tai vaikka avokadoa.