Appelsiini on vihannesten ja hedelmien laajassa joukossa kenties tunnetuin C-vitamiinipommi, mutta monet muut vihannekset ja hedelmät sisältävät vielä enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini.
Flunssakausi jyllää ja moni pyrkii vahvistamaan vastustuskykyään syömällä mahdollisimman paljon vitamiineja. Immuunipuolustusta vahvistavaa C-vitamiinia saa appelsiiniakin enemmän monesta suomalaisille hyvinkin tutusta raaka-aineesta.
Paprika
Keltaiset paprikat sisältävät hurjasti C-vitamiinia. Tavallinen keltainen paprika sisältää C-vitamiinia appelsiiniin verrattuna peräti viisinkertaisen määrän. Punainen ja vihreä paprika eivät sisällä yhtä paljon C-vitamiinia kuin keltainen paprika.
Lehtikaali
Trendiherkuksi noussut lehtikaali on oikea C-vitamiinipommi. Vain 40 gramman päiväannos lehtikaalia riittää täyttämään päivittäisen C-vitamiinin tarpeen.
Parsakaali
Etenkin flunssakauden jyllätessä parsakaali on vitamiinipitoisuutensa vuoksi erityisen hyvä valinta lautaselle. Yksi parsakaali sisältää C-vitamiinia peräti 132 milligrammaa.
Papaija
Trooppisella papaijalla on todettu olevan useita terveysvaikutuksia, mutta harva tietää, että papaija sisältää myös paljon C-vitamiinia.
Mansikat
Suomalaisten kesäherkku, mansikat, ovat erityisen sopiva osa ruokavaliota myös syksyisin. 2,4 desilitraa mansikoita sisältää C-vitamiinia peräti 84,7 milligrammaa.
Ruusukaali
Ruusukaalia on hyvin saatavilla suomalaisissa ruokakaupoissa, mutta niitä ei ole mielletty suomalaisten suosikkivihanneksiksi. Tästä huolimatta parsakaalit sopivat erityisen hyvin syksyiseen ruokavalioon, sillä ne sisältävät hurjasti C-vitamiinia.
Ananas
Toinen trooppinen hedelmä, ananas, on niin ikään oikea C-vitamiinipommi. Ananas edesauttaa myös ruoansulatuksen toimintaa.
Kiivi
Yksi suurimmista yllättäjistä C-vitamiinipitoisuutta silmällä pitäen on kiivi. Sadassa grammassa kiiviä on peräti 98 milligrammaa C-vitamiinia.
LUE MYÖS: Tuore tutkimus paljastaa: Kiivin syömisellä yllättävä vaikutus uneen
Lähde: Blackdoctor, Kuntoplus
MTV LIFESTYLE