Ensimmäisenä Suomessa: Hotelliketju alkaa tarjoilla erikoisaamiaista vegaaneille ja allergikoille
Scandic-hotelliketju panostaa Suomessa erikoisruokavalioihin ja aloittaa vegaanisen ja allergikoille sopivan aamupalan tarjoilun.
Kasvisruoan ja gluteenittomien herkkujen suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina räjähdysmäisesti. Nyt trendi rantautuu myös hotelleihin, joissa aamupala on pitkään merkinnyt allergikoille ja erilaisia ruokavalioita noudattaville vierailijoille lähinnä yksittäispakattuja sämpylöitä.
Pian trendiruokaa pääsee nautiskelemaan myös hotellien aamupalapöydissä. Scandic-hotelliketju tarjoaa maaliskuusta alkaen ensimmäisenä Suomessa asiakkailleen aamiaisen, joka sopii erilaisia ruokavalioita noudattaville, allergikoille, keliaakikoille ja vegaaneille.
– Suomalaiset haluavat nyt ruokailla terveellisesti ja ekologisesti. Aivan erityisesti suuntaus näkyy kasvisruokailun suosion kasvuna – lihatuotteet korvataan päivällispöydissä nyhtökauralla ja jopa perinteistä grilliruokaa saa nykyään vegaaneille sopivassa muodossa. Kaikkein trenditietoisimmat kuluttajat kaatavat kahviinsa kauramaitoa ja leipovat leipänsä gluteenittomista jauhoista, Scandicin tiedotteessa perustellaan uutta aamupalapöytää.
Tarjolla gluteenittomia karjalanpiirakoita ja vegaanijuustoa
Vaikka uusi aamiaispiste on tarkoitettu erityisesti allergikoille ja vegaaneille, on se avoin kaikille hotellivieraille.
– Haluamme, että jokainen hotellivieraamme voi nauttia herkullisen ja kattavan aamiaisen ruokailutottumuksistaan tinkimättä, kertoo Scandic Suomen ravintolatoimesta vastaava Ville Ikonen.
Uusi aamiaispiste on suunniteltu erityisryhmien ehdoilla. Se on sijoitettu erilleen muusta aamiaisvalikoimasta, jotta allergikoille tarkoitetut ruoat eivät sekoitu muiden tarjolla olevien tuotteiden kanssa. Pisteeseen on varattu myös omat ottimet, voiveitset ja leivänpaahdin.
Scandic-hotelleissa on nykyisen aamiaisvalikoiman lisäksi tarjolla yli 30 erilaista laktoositonta, maidotonta, gluteenitonta tai vegaanista tuotetta.
– Aamupalapöytään on katettu laaja valikoima gluteenittomia myslejä, puuroja, leipiä sekä karjalanpiirakoita. Maidotonta ruokavaliota noudattava voi nauttia kaura- ja soijajuomia sekä kaura- ja soijajogurttia. Lisäksi aamiaiselta löytyy vegaanisia seitanleikkeitä, levitteitä, hummusta sekä vegaanijuustoa, Ikonen luettelee.
Moni välttää ruokavaliossaan maitotuotteita tai gluteenia, vaikka lääketieteellistä tarvetta erikoisruokavalion noudattamiseen ei olisikaan. Ikosen mukaan uusi aamiaiskonsepti tukee Scandicin tavoitetta palvella tasapuolisesti kaikkia vierailijoita.
Lähde: Scandic
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"