Nuorten kokkien Suomenmestari Otto Hietamies näytti viime perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten hävikistä kokataan herkkua.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivustolla on nostettu maaliskuussa esiin ruokahävikki ja sen aiheuttamat kustannukset itse kunkin ruokalaskuun. Kokki Henri Alén muun muassa muistutti, että suomalainen heittää peräti 25 kiloa syömäkelpoista ruokaa roskin vuodessa.
– Ei sitä annoskokoa tarvitse välttämättä pienentää, mutta hävikkiä vähemmäksi ja tehdään ruoanvalmistuksesta järkevää, Alén totesi.
Perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa nuorten kokkien Suomenmestari Otto Hietamies opasti, mitä hävikin vähentäminen voi käytännössä tarkoittaa. Hietamies kokkasi ohjelmassa upean annoksen nahistuneesta porkkanasta. Älä siis heitä nahistunutta porkkanaa roskiin, vaan kokkaa siitä helppo lisuke.