Todella halpa keitto! Yhdessä raaka-aineessa "valtavasti proteiinia"
Niukalla budjetillakin saa kokattua ravitsevaa ruokaa, lupaa kokki Linnea Vihonen.
Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin perjantaina ravitsevaa ruokaa opiskelijabudjetilla. Kokki Linnea Vihonen vinkkasi helpon keitto-ohjeen, jota pystyy myös varioimaan näppärästi.
Linnean mukaan budjettiruokailussa pääsee helpoiten eteenpäin kokkaamalla kasvisruokaa.
– Kasvikset ovat selkeästi edullisempia. Pavut on todella hyviä, koska pavuissa on valtavasti proteiinia ja ne ovat todella edullisia. Tehdään meksikolainen papukeitto.
Ei kalliita maustekastikkeita
Linnean meksikolaisessa papukeitossa ei käytetä liemikuutioita tai valmiita maustekastikkeita. Makua saadaan yksinkertaisella ja budjettiystävällisellä tavalla.
– Juustokumina on se, millä saat sen texmexin maun sinne. Et tarvitse mitään texmex-valmispurkkeja.
Viiden jälkeen -toimittaja Inka Korhosen laskelmien mukaan isolle keittokattilalliselle tulee hintaa noin 5 euroa plus tarvittavat mausteet.
Katso videolta, miten Linnean edullista keittoa voi tuunata helposti ja nappaa ohje: Meksikolainen papukeitto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan