Todella halpa keitto! Yhdessä raaka-aineessa "valtavasti proteiinia"
Niukalla budjetillakin saa kokattua ravitsevaa ruokaa, lupaa kokki Linnea Vihonen.
Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin perjantaina ravitsevaa ruokaa opiskelijabudjetilla. Kokki Linnea Vihonen vinkkasi helpon keitto-ohjeen, jota pystyy myös varioimaan näppärästi.
Linnean mukaan budjettiruokailussa pääsee helpoiten eteenpäin kokkaamalla kasvisruokaa.
– Kasvikset ovat selkeästi edullisempia. Pavut on todella hyviä, koska pavuissa on valtavasti proteiinia ja ne ovat todella edullisia. Tehdään meksikolainen papukeitto.
Ei kalliita maustekastikkeita
Linnean meksikolaisessa papukeitossa ei käytetä liemikuutioita tai valmiita maustekastikkeita. Makua saadaan yksinkertaisella ja budjettiystävällisellä tavalla.
– Juustokumina on se, millä saat sen texmexin maun sinne. Et tarvitse mitään texmex-valmispurkkeja.
Viiden jälkeen -toimittaja Inka Korhosen laskelmien mukaan isolle keittokattilalliselle tulee hintaa noin 5 euroa plus tarvittavat mausteet.
Katso videolta, miten Linnean edullista keittoa voi tuunata helposti ja nappaa ohje: Meksikolainen papukeitto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa