Todella halpa keitto! Yhdessä raaka-aineessa "valtavasti proteiinia"

Herkkuresepti arkeen ja juhlaan niukalla opiskelijabudjetilla 9:42 Herkkuresepti arkeen ja juhlaan niukalla opiskelijabudjetilla
KATSO VIDEO: Viiden jälkeen ohjelmassa kurkattiin opiskelijan jääkaappiin ja kokattiin ravitsevaa seköä edullista soppaa!

Niukalla budjetillakin saa kokattua ravitsevaa ruokaa, lupaa kokki Linnea Vihonen.

Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin perjantaina ravitsevaa ruokaa opiskelijabudjetilla. Kokki Linnea Vihonen vinkkasi helpon keitto-ohjeen, jota pystyy myös varioimaan näppärästi. 

Linnean mukaan budjettiruokailussa pääsee helpoiten eteenpäin kokkaamalla kasvisruokaa. 

– Kasvikset ovat selkeästi edullisempia. Pavut on todella hyviä, koska pavuissa on valtavasti proteiinia ja ne ovat todella edullisia. Tehdään meksikolainen papukeitto.

Ei kalliita maustekastikkeita

Linnean meksikolaisessa papukeitossa ei käytetä liemikuutioita tai valmiita maustekastikkeita. Makua saadaan yksinkertaisella ja budjettiystävällisellä tavalla.

– Juustokumina on se, millä saat sen texmexin maun sinne. Et tarvitse mitään texmex-valmispurkkeja.

Viiden jälkeen -toimittaja Inka Korhosen laskelmien mukaan isolle keittokattilalliselle tulee hintaa noin 5 euroa plus tarvittavat mausteet. 

Katso videolta, miten Linnean edullista keittoa voi tuunata helposti ja nappaa ohje: Meksikolainen papukeitto

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.