Niukalla budjetillakin saa kokattua ravitsevaa ruokaa, lupaa kokki Linnea Vihonen.
Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin perjantaina ravitsevaa ruokaa opiskelijabudjetilla. Kokki Linnea Vihonen vinkkasi helpon keitto-ohjeen, jota pystyy myös varioimaan näppärästi.
Linnean mukaan budjettiruokailussa pääsee helpoiten eteenpäin kokkaamalla kasvisruokaa.
– Kasvikset ovat selkeästi edullisempia. Pavut on todella hyviä, koska pavuissa on valtavasti proteiinia ja ne ovat todella edullisia. Tehdään meksikolainen papukeitto.
Lue myös: Ykköskasvis uunijuureksiin! Nappaa ostoskoriisi nyt kotimainen kuitupommi
Ei kalliita maustekastikkeita
Linnean meksikolaisessa papukeitossa ei käytetä liemikuutioita tai valmiita maustekastikkeita. Makua saadaan yksinkertaisella ja budjettiystävällisellä tavalla.
– Juustokumina on se, millä saat sen texmexin maun sinne. Et tarvitse mitään texmex-valmispurkkeja.
Viiden jälkeen -toimittaja Inka Korhosen laskelmien mukaan isolle keittokattilalliselle tulee hintaa noin 5 euroa plus tarvittavat mausteet.