Huomenta Suomen lähetyksessä maistellaan herkkuja Marttojen uudesta keittokirjasta.
Mtv Uutisten toimittaja Mika Tommola vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä. Marttojen keittiössä maisteltiin tuorepuuroshotteja ja kokkailtiin shakshukaa yhdessä Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvosen sekä Marttaliiton koordinaattori Katariina Silasen kanssa.
Shakshuka ja kananmuna
Shakshuka on tomaattipohjainen kasvisruoka, joka sopii sekä aamupalaksi että illalliseksi. Shakshukan pinnalle lisätään kananmunia. Marttojen raaka-aineiden ykkönen on kananmuna sen monipuolisen käytettävyyden ja ravintoarvojen vuoksi.
– Kananmunassa on melkein kaikkia ihmisen tarvitsemia aineita, paitsi C-vitamiinia tai ravintokuitua, kertoo Arja Hopsu-Neuvonen.
Katso artikkelin alusta löytyvältä videolta miten kananmuna hyydytetään kauniisti shakshukaan.
Lue myös: Muna päivässä pitää diabeteksen loitolla – suomalaistutkijat löysivät hyvän syyn popsia kananmunia