Ravitsemustieteilijä, intohimoinen ruoanlaittaja ja ruokakirjailija Tara Junker jakoi tiistaina Viiden jälkeen -ohjelmassa reseptivinkkejään. Toinen valmistettavista herkuista oli helppo mutta näyttävä pääsiäiskakku.
Tara Junker on yksi Suomen johtavista ruoka-alan ammattilaisista. Hänet tunnetaan ravitsemustieteilijänä, intohimoisena ruoanlaittajana ja ruokakirjailijana – ja pian myös ruotsalaisen tv-ohjelman tuomarina.
Tara antoi tiistaina ruoanlaittovinkkejään MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Taran keittiössä kokattiin muun muassa ricottapilviä, jotka ovat tulleet tunnetuksi ruokaintoilijan tuoreesta keittokirjasta, Taivaalla näkyy ricottapilviä (Teos, 2022).
Lue myös: Taran todella helppo arkiresepti: Ricottapilvet ovat kuin lihapullia, mutta juustosta!
Mehevä pääsiäiskakku
Lisäksi Tara antoi vinkkinsä myös mehevän pääsiäiskakun valmistamiseen.
– Tämä on niin muhkea sisältä, Tara ylistää.
Taran pääsiäiskakun ainesosina käytetään muun muassa kesäkurpitsaa ja seljankukkamehua. Kakku viimeistellään mascarponekuorrutuksella ja raikkaalla sitruunalla.
– Kesäkurpitsa ei anna kakkuun makua, vain kosteutta, Tara muistuttaa.