Kalayhdistys vinkkaa yllättävän lohiohjeen pääsiäiseen.
Vaikka suomalaiset ovatkin tottuneet melko perinteiseen pääsiäisruokaan, etenkin nuoret kokeilevat mielellään myös uusia ruokaohjeita.
Pro Kala ry vinkkaa nyt pääsiäiseen hauskan lohiruoan, joka sopii täydellisesti vaikka isommallekin seurueelle tarjottavaksi.
– Yllätä ruokavieraat raikkaalla poke bowlilla, joka tuo väriä ja makua pääsiäispöytään. Jokainen vieras voi koota annoksensa oman makunsa mukaan, kalayhdistys vinkkaa tiedotteessaan.
Marinoitua kirjolohta poke bowliin
Poke bowl on alun perin Havaijilta kotoisin oleva ruokalaji, josta on tullut kansainvälinen suosikki. Makumaailmaltaan poke bowl muistuttaa sushia, mikä selittää ruokalajin suosiota. Pro Kala ry muistuttaa, että poke bowl on helposti muunneltavissa.
– Tärkeä osa herkullista pokea on maistuvaksi marinoitu kala. Tässä reseptissä käytetään kirjolohta, joka saa makua soijakastikkeesta, seesamista ja hunajasta.
Jos tarjoilet poke bowleja isommalle seureelle, voit laittaa ainesosa omiin kulhoihinsa. Tällöin jokainen ruokailija saa valmistaa oman annoksensa mieltymystensä mukaan.
– Tarjoa kalan kanssa keitettyä riisiä sekä paloiksi leikattua avokadoa, kurkkua ja mangoa sekä esimerkiksi edamamepapuja ja kevätsipulia. Kastikkeeksi sopivat majoneesi tai teriyakikastike, ja annoksen voi koristella seesaminsiemenillä, tuoreilla yrteillä ja limen siivuilla.